En tung høst for Moldejazz ble heldigvis avløst med to gode nyheter i løpet av et par dager. I helga ble det kjent at Hans-Olav Solli endelig blir festivalsjef, og mandag vedtok fylkesutvalget å gi en million kroner i støtte til Moldejazz.

Fylkespolitikerne var nesten enstemmige. 12 av 13 sa ja. Nordmørslistas Mette Belden ville utsette saka. Vedtaket i fylkesutvalget utløser også et tilskudd fra GassRor på 4,5 millioner kroner. Med andre ord er festivalen godt i rute med å hente inn de ekstra 6 millionene som var målsettingen.

Vi er glad for at fylkespolitikerne ser hvor stor betydning Moldejazz har i vårt kulturliv – både lokalt og nasjonalt. Debatten i fylkesutvalget speilet også det gode arbeidet som gjøres kunstnerisk og hvilken rolle festivalen har for norsk jazz.

Utviklingen over flere år har vist at Moldejazz må ta nye grep. Kunstnerisk har festivalen hatt en god utvikling, økonomisk har det vært motsatt. I 2014 et katastrofalt dårlig resultat med 3,7 millioner kroner i minus.

Allerede er det gitt tydelig beskjed om at de store utekonsertene på Romsdalsmuseet ikke tilhører framtidas jazzfestival. Men festivalen ønsker fortsatt å være en folkefest. Det tror vi er riktig. De mange utsolgte konsertene under årets festival viste potensialet for Moldejazz.

En stor utfordring venter. Etter vår mening er det utenkelig at Moldejazz skal miste all støtte som kom gjennom knutepunkt-ordningen. Festivalen har oppfylt kravet om et særskilt formidlingsansvar og har vært en spydspiss for norske jazz.