Mange har forståelse for at ex-ordfører Helge Orten i Midsund kjemper for hjemkommunens landfastforbindelse, men når Orten som stortingsrepresentant sår tvil om Høgskolen i Molde / Møreforskning sin faglighet, går han langt utover det en bør godta fra en folkevalgt fra høgskolens egen region.

Det kan gå ei kule varmt i diskusjon om Møreaksen, Romsdalsaksen, undersjøiske tunneler og samfunnsnytte. Og det er forståelig at Orten brenner for Møreaksen. Det er jo nettopp med utgangspunkt i denne saken Helge Orten har bygd opp sin egen imponerende politiske karriere.

Fra enkelte er det blitt hevdet at motstanden mot Møreaksen må tilskrives mangel på kunnskap. Når to av de presumptivt mest kunnskapsrike innenfor fagfeltet melder seg, er heller ikke det godt nok. Hvor elitistisk kan man egentlig bli? Eller er det så enkelt at bare meningsfeller har kunnskapen?

Tveter/Bråthen har mange oppdrag innen offentlig sektor, men Orten på Stortinget hilser dem like fullt med følgende: «Skulle vi (!) brukt Bråthens metodikk for beregning for samfunnsnytte, hadde det ikke vært gjennomført mange samferdselsprosjekter i Norge. I alle fall ikke i verdiskapningsregionen Møre og Romsdal.»

Høgskolene i Møre og Romsdal er for tiden under sterkt press fra mange kanter der kvalitet vil bli avgjørende. Derfor er det ekstra mange som i den anledning merker seg stortingsrepresentant Ortens bidrag! Helge Orten har sittet på Stortinget siden 2013. Fire år i Oslo er kanskje lang tid borte fra sine egne velgere.

Terje Heggem

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook