Molde Venstre med Olbjørn Kvernberg i sentral posisjon hadde et katastrofalt kommunevalg i fjor.  Valgets desiderte taper, faktisk.

Det må gjøre vondt å gå fra 6 til 3 representanter, mens «amatørene» i Borgerlisten fikk 4 og ble større enn V i kommunestyret.  Her er det en opplagt sammenheng, og Kvernbergs leserinnlegg – «Grunnløse påstander, Tovan» - er en utmerket illustrasjon på hvorfor det ble slik.

I Venstres program for 2011-2015 stod følgende om kommunens strandområder: «ALLEMANNSRETTEN ELLER EIENDOMSRETTEN? Venstre er ikke i tvil – allemannsretten er viktigst!

Spesielt gjelder dette i strandsonen – Venstre er den fremste beskytteren av en uberørt strandsone i Molde».  Intet mindre.  Kvernberg har frontet 4-feltsvegen langs Retirostranda sterkere enn noen andre, og i går gikk altså «miljøpartiet» Venstre i formannskapet inn for delvis utbygging av Bjørsetsaga.

Liv og lære?  Her er Kvernbergs forsvar: «Tovan har helt rett i at Venstre er en forkjemper for å bevare uberørte (min utheving) strandlinjer i Molde. Men det har ikke vært uberørt strandlinje på Bjørsetsaga på en mannsalder. Hele området består av fylling i sjø».  Så det så!

Det som imidlertid er ganske alvorlig, er at du som forrige leder av Plan- og utviklingsutvalget enten ikke forstår, eller bevisst feilinformerer om Bjørsetsagas planstatus.  Synd du ikke var til stede i formannskapet i går, Kvernberg. Da hadde du nemlig kunnet høre meg sitere kommunens arealplansjef Jostein Bø sin klargjøring: «Reguleringsplana fra 1978 viser industri, men kommunedelplana fra 2000 som ennå gjelder satte det av til friområde. Når planer motstrider, gjelder den nyeste.»  Så nå vet du det – om enn litt sent.  Jostein Bø bekreftet for øvrig i går (han var tilstede) at dette fortsatt gjelder.

I et forsøk på å forklare sin tvetydighet vedrørende fortetting i bykjernen, driver Kvernberg igjen med millimeterretorikk.  Dette imponerer ingen – det er det dere faktisk gjør som betyr noe. Du er selv en meget formuende mann og investor, og representerer et parti som tradisjonelt er borgerlig og liberalistisk. I går brukte din partikollega i formannskapet uttrykket «investeringshaia».  Hun mente kanskje «investorer»?  Er det rart at folk blir forvirret over hva Venstre egentlig mener og står for? At V på fylkesplan fremmer forslag om at fylkeskommunale arbeidsplasser i Molde skal flyttes til Kristiansund og Ålesund må jo også føles litt rart for V i Molde.  I hvert fall gjør det nok det for velgerne her. Det også.

Molde, 28.9.2016

Terje Tovan

Gruppeleder for Borgerlisten

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook