I løpet av Steinar Berge sin levetid har sykehusene i Molde redusert sin størrelse fra å være 3 ganger så stor som i Kristiansund til å være om lag 1,5 ganger så stor. Dette er basert på tall fra Statistisk Sentralbyrå, og viser det stikk motsatte av de nordmørske myter om at sykehuset i Kristiansund er blitt systematisk ranet til fordel for Molde. En myte Steinar Berge så selektivt og uetterrettelig forsøker å bygge under i sitt avisinnlegg der han prøver å forklare hvorfor politikerne i Kristiansund snudde til fellessykehus.

Berge har antagelig rett i at man i Kristiansund har basert sine beslutninger på grunnløse myter istedenfor fakta. Med holdningen «vi gir oss aldri», som Berge så utrettelig demonstrerer, er det mer bekvemt å basere seg på rykter enn på fakta. Ingen tør begi seg på samarbeid med slike politikere. En strategi med fortsatt to sykehus er under slike forhold utenkelig.

Det er nå er på tide å respektere de legitime demokratiske vedtak som er gjort, enda en gang å utsette en sykehusløsning påbegynt allerede på 80-tallet er et stort hån og et utilgivelig svik mot både pasienter og sykehusansatte. Ansvarlige politikere må nå sette en stopper for denne sykehuskrigen som forgifter hele regionen. Det gjør de mest effektivt ved hurtigst mulig å fjerne usikkerheten omkring finansieringen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal. De kan uansett ikke basere seg på samarbeid fra legene i Kristiansund og Ålesund.

Rasmus Rasmussen

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook