Fornøyde Ordfører i Vestnes Geir Inge Lien og styreleder i Vestnes Næringsforum, Eva Langstein er fornøyde med at enstemming vedtak om fortsatt å støtte Møreaksen. Bildet er tatt tidligere.
(Foto: Olav Skjegstad)

Fornøyde Ordfører i Vestnes Geir Inge Lien og styreleder i Vestnes Næringsforum, Eva Langstein er fornøyde med at enstemming vedtak om fortsatt å støtte Møreaksen. Bildet er tatt tidligere. Foto: Olav Skjegstad

– Møreaksen er bra for Vestnes

Næringsforumet i kommunen samstemt, ønsker ikke å ta omkamp om fjordkryssingsløsning.

Vestnes Næringsforum hadde årsmøte mandag, og deltakerne på møtet ble utfordret til å vurdere engasjementet til Møreaksen til fordel for andre løsninger for fjordkryssing.

Dette fikk ingen oppslutning, årsmøtet var enstemmig om å holde seg til Møreaksen.

Vestnes Næringsforum har jobbet for å få realisert fergefri E39 gjennom Møreaksen. Næringsforumet har i lengre tid vært positiv til dette, blant annet gjennom at styreleder Eva Langstein er styremedlem i Møreaksen AS.

Vil bli viktigere bindeledd

– Styret i Vestnes Næringsforum er fornøyd med at et samlet årsmøte støtter opp om styrets innsats for å sikre fergefri E39 over Romsdalsfjorden, sier styreleder Eva Langstein i en pressemelding.

– Både de foreløpige lekkasjene fra NTP og sentrale myndigheters tidligere vedtak om Møreaksen som eneste trasevalg gjør at vi har en unik mulighet til en betydelig forbedring i kommunikasjonene på kystriksveien mellom Kristiansand og Trondheim. Vestnes ligger på aksen, og kommunen vil bli et enda viktigere bindeledd mellom Ålesund og Molde, sier Langstein videre.

Møreaksen eller ferge

Vestnes kommune er medlem i Vestnes Næringsforum og aksjonær i Møreaksen AS. Ordfører Geir Inge Lien var til stede på årsmøtet, og er ikke overrasket over vedtaket.

– Det er mange år siden flere ulike alternativer til kryssing av Romsdalsfjorden ble vurdert av myndighetene, og alle ble valgt bort unntatt Møreaksen. Det er derfor ingen hensikt i ta omkamp på andre trasevalg, sier ordfører Lien.

– Valget Stortinget skal ta i juni er enten Møreaksen eller ferge, og ut fra signalene i NTP blir det Møreaksen. Det er svært bra for Vestnes, sier Lien.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Vestnes

Stenger Tresfjordbrua

Skal gjøre det tryggere for syklister.

Kystkommunene kan få millioninntekter fra oppdrettsnæringen som bruker sjøområder

Vil gi hundrevis av millioner til kysten

Kommuner med oppdrett bør få sin del av inntektene, mener Ap.

Mange romsdalinger gjorde det godt under fylkesmesterskapet i skyting i helga

Nathalie og Ronja ordnet «romsdalsdobbel»

Nathalie Haugen og Ronja Hammervold fant blinken i snøværet på Sunnmøre.

Skur brent ned på Nerås

Var ikke koblet til strøm. Ingen spor i snøen rundt. Politiet oppretter sak.

Sikret poeng i comebacket

Og 14-åring(!) debuterte i 4. divisjon da Vestnes Varfjell og Eide/Omegn delte poengene.

Fire vil bli rektor på Høgskolen i Molde

Slik argumenterer hver av dem for at de er den rette.

Er dette Moldes mest luftige arbeidsplass?

Her bør du ikke være plaget med høydeskrekk!