Lot seg ikke stoppe av lynet

Larvikspillerne kjørte bil fra Gardermoen hele natta for å rekke håndballskolen i Molde

Håndballskolen med Larviks stjernespillere hang i en tynn tråd da kveldsflyet til Molde fredag ble truffet av lyn og måtte gjøre vendereis til Gardermoen.

Les også: Oslo-flyet måtte snu etter tordenvær

Katja Nyberg, Lene Rantala, Isabel Blanco og Tine Stange, ønsket imidlertid ikke å skuffe de mange påmeldte. De kjørte bil hele natta og kom til Molde akkurat tidsnok.

Dermed ble helga berget for de 100 spillerne fra distriktets håndballklubber som hadde gledet seg til å møte noen av verdens beste spillere. Tine Rustad Kristiansen og Thea Mørk skulle gjerne vært med, men dem var det ikke plass til i bilen.

Tett på toppspillerne

Gro Hammerseng og Birgitte Sættem Jomaas reiste med andre fly og ble derfor ikke rammet av uværet som herjet fredag kveld.

– Vi har lært enormt mye. Det er første gang vi har en så kjent og dyktig trener, sier MHK-målvaktene Hanna Sandanger, Marlin Stige og Solvor Grønseth etter at økta med Lene Rantala var over.

Det var også med spillere fra Elnesvågen, Isfjorden, Træff, Rival, Godøy, Åndalsnes og Spjelkavik på håndballskolen som Larvik ønsker å gjøre til et fast tilbud.

I tillegg til tre treningsøkter var også ball, drikkeflaske, Larvikdrakt og pizzafest med rikelig anledning til autografer og prat med toppspillerne, en del av pakka som deltakerne hadde betalt for.

Mester på hjemmebane

Birgitte Sættem Jomaas, som spilte for Larvik da hun ble verdensmester i 1999, trives i rollen som trener.

– Det er kjempeartig å komme tilbake og lære bort noe av det jeg kan. På denne måten føler jeg at jeg gir litt tilbake til byen, sier Birgitte.

Hjemme i Tønsberg trener den tidligere Rival-spilleren Flint, et lag Molde skal møte i landsserierunden i J16 i Bergen om to uker.

Håndball er fortsatt viktig for Gro Hammerseng sjøl om de daglige treningene bærer preg av at hun har termin i februar.

– Egentlig er dette en snodig opplevelse. Jeg føler at jeg på et vis låner bort kroppen. Formen er bra og jeg håper Larvik ønsker meg tilbake sjøl om dagens kontrakt går ut til sommeren. Jeg trener hver dag og har lyst å spille håndball igjen, sier Hammerseng.

Mye trening må til

31-åringen, som har opplevd så mye på håndballbanen, sier at det er viktig å trene allsidig fram til 13-14-års alderen.

– Før eller senere må man velge idrett hvis målet er å bli skikkelig god. Jeg har ingen fasit på hva som er best. Sjøl ble jeg aldri presset til å gjøre valg. Det å trene sammen med gutter som er bedre kan være nyttig, sier håndballmesteren, som var populær både som trener og autografskriver i helga.

Larvik testet ut sitt opplegg med håndballskole for første gang i Molde. Katja Nyberg synes det er greit å gjøre dette for sin arbeids- giver.

– Det er hyggelig å reise rundt å se unge talenter. Dette er et nytt opplegg for oss som blir spennende å følge videre, avslutter Nyberg.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Molde

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

Til legevakt etter slagsmål

Smertende slagsmål på Bussholdeplassen.

Viftet med kniv

Mann pågrepet etter å ha viftet med kniv i Molde sentrum.

– Min beste kolleksjon

Storfornøyd Trude Nistad etter lørdagens moteshow, inspirert av arkitektur og industri.

Dagens Træff-dobbel for jus-studenten

- En skikkelig krigerkamp, akkurat slik jeg liker det, sa mannen som sikret Træff tre poeng mot tabellnabo Verdal.

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

– Setter pris på tilliten jeg har fått

Stian Rode Gregersen er blitt et klart stoppervalg for MFK denne sesongen.

Tenåring anmeldt for voldtekt

Begge involverte på Gossen er under 18 år. Løslates etter avhør i Molde