(Foto: Eirik Heen)

Foto: Eirik Heen

Skiri og Boost bak SMS-aksjon til AUF

Åndalsnesingen Øystein Skiri var på minnemarkering i Trondheim da ideen om en SMS-aksjon meldte seg. Nå ruller titusener av kroner inn.

- Et enormt folkehav var samlet på Torget i Trondheim. Åge Aleksandersen sang «Lys og varme». Det var så stille ellers, men engasjementet og energien var likevel så intens. Det var da jeg tenkte at her må det gå an å finne på noe for å bidra, sier Øystein Skiri, åndalsnesingen som leder mobiltekologi-selskapet Boost Communications.

SMS-aksjon

- Petter Stordalen går inn med fem millioner. Det kan ikke vi. Men med vår aksjon kan alle gi litt på en veldig enkel måte. Kreftforeningen har lånt bort sitt SMS-innsamlingsnummer 2277 for en midlertidig periode til denne aksjonen. Det er vi som drifter denne tjenesten for dem. De sa ja umiddelbart, sier Øystein Skiri.

Skiri og Boost har opprettet ei Facebook-gruppe der over 20.000 personer er invitert til å melde seg inn. Skiri håper at det blir en massiv respons, og melder om at over 50.000 kroner kom inn første døgnet.

- Ikke til politisk aktivitet

- Man kan gi mellom 50 og 300 kroner via sms 2277. Pengene skal gå til AUF, men skal ikke benyttes til politisk aktivitet eller formål. Pengene skal brukes til partipolitisk uavhengig virksomhet som er positivt for ungdommen og politisk engasjement. AUF får selv bestemme hva midlene skal brukes til, sier Øystein Skiri, som i dag skal fortelle om aksjonen på TV2.

Slik gjør du det:

Du må sende en SMS med ett av disse kodeordene:

MINNE50 (for å gi 50 kr)
MINNE100 (for å gi 100 kr)
MINNE200 (for å gi 200 kr)
MINNE300 (for å gi 300 kr)

SMSen sendes til 2277.

Eksempel på melding: MINNE50 til 2277

Siste nyheter

Strålende jubileum   

Amcar-entusiastene koste seg i glansen av blankpolerte biler.

Trenger hundrevis av aktivitetsvenner

Avdelingssjukepleier Liv Synnøve Hoel (47) i Molde har skiftet beite. Hun er nyansatt prosjektleder i Nasjonalforeningen, med formål å skaffe langt flere aktivitetsvenner til personer med demens.

Fotgjenger påkjørt i Molde

Påkjørt i ved rundkjøringa i Molde sentrum.

Danseklar Linnéa

Med beina på tv-parketten og det nye bokmanuset i språkvasken har Linnéa Myhre full kontroll. Bare hun ikke ryker ut av Skal vi Danse.

- Må få inn ei fjerde ferje

Stor belastning på ferjeturen til Vestnes førte til trafikkaos i Molde fredag ettermiddag.

Brutalt tap for Solskjær

Cardiff tapte i sluttminuttene mot Wolves.

Fikk stryk av RBK

MFKs gutter 16 tapte kvartfinalen i NM.

Følg eliteserien!

Vålerenga tok ledelsen