- Utrolig vanskelig å være artist i dag

Men Dina Misund (21) håper by:Larm-deltakelsen kan skape blest om musikk-karrieren hennes.

Etter å ha forsøkt seg både i 2008 og 2009, klarte Dina Misund endelig å komme seg videre til bransjefestivalen by:Larm. 1500 artister hadde sendt inn sine sangbidrag til juryen, som til slutt satt igjen med 57 stykker.

Les også: Dina Misund klar for by:Larm

- Det er kjempeartig å bli tatt ut, og det betyr utrolig mye for meg. Nå får jeg spille to konserter i Oslo, og det gleder jeg meg veldig til, sier Misund til Rbnett.

Drømmer om platekontrakt

By:Larm arrangeres i Oslo 17-19. februar, og består av seminarer, foredag og workshops på dagtid og konserter på kveldstid. Flere band og artister har fått gjennombruddet etter å ha opptrådt på by:Larm.

- Det er veldig greit å ha dette på CVen. Jeg håper å få vise frem musikken min for et nytt publikum, sier artisten, som ble plukket ut på bakgrunn av to låter fra debutplaten sin - "I know" og "Listen.

Misund studerer i øyeblikket bevegelses- og idrettsvitenskap i Trondheim, parallellt med at hun jobber med å stable på beina en musikkarriere. Hun har også spilt fotball i Toppserien for kvinner, men måtte trappe ned grunnet tidsmangel.

Tidligere i år ga hun ut debutalbumet "Listen", som havnet helt oppe på 13. plass på VG-lista. Uten et plateselskap i ryggen, var hun nødt til å finansiere hele pakka selv.

- Det koster å spille inn et album, og det ligger enormt mye arbeid bak. Det hadde vært deilig å gi ut et album med hjelp fra et plateselskap. Kanskje dukker det opp representanter fra noen plateselskaper under by:Larm, sier hun - og understreker at hun ikke har de største forventningene.

Tøft å slå gjennom

Det er nemlig vanskelig å etablere seg som artist i dagens marked. Det er mange artister og få platekontrakter. Det er den talentfulle 21-åringen fra Midsund smertelig klar over.

- Man er avhengig av at veldig mye skal klaffe. Får man ikke spilletid på radio, sliter man. Det er viktig å vise seg frem på konserter og få mye spilletid på radio. Klarer man det, er det håp, sier Misund - som opptrådte under X Factor-finalen i Telenor Arena i 2009.

21-åringen blir for øvrig ikke det eneste romsdalske bidraget under by:Larm i februar. Fræna-gruppa Rancho Relaxo ble også plukket ut.

Mer å lese på Rbnett:
 
(Foto: Erik Birkeland)

Foto: Erik Birkeland

Leses nå
 
Midsund

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

Disse boligene skiftet eier i mai

Molde-eiendom gikk for 8,35 millioner kroner.

Røykfri, stolt og blid igjen

Sist Midsund-ordføraren prøvde, «heldt han opp» – denne gongen har han «slutta».

Desse skal styre fram mot Nye Molde

Fellesnemnda for Molde, Midsund og Nesset formelt i gang

– Vil bygge opp, ikke ned

Brannsjefene i regionen uenige om framtidas brannvesen.

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

– Setter pris på tilliten jeg har fått

Stian Rode Gregersen er blitt et klart stoppervalg for MFK denne sesongen.

Tenåring anmeldt for voldtekt

Begge involverte på Gossen er under 18 år. Løslates etter avhør i Molde