(Foto: RS Sundt Flyers)

Foto: RS Sundt Flyers

Frykter havaristen vil synke

Kystverket mener det er overhengende fare for at den havarerte snurperen vil synke.

Mannskapet på sju ble alle reddet da snurperen gikk på grunn på Hakaskjæret like før klokken 5 torsdag morgen. To av mannskapet falt i sjøen og ble berget av forsyningsskipet Acergy Viking, mens de øvrige reddet seg i land på skjæret og ble heist opp i redningshelikopteret.

Nå frykter Kystverket at båten vil synke på grunn av det dårlige været i området. Det er store bølger som slår mot havaristen, og det er meldt flo rundt klokken 11.30 i formiddag, skriver Tidens Krav.

– Båten ligger tungt på og delvis nedsunket. Det er overhengende fare for at den vil synke, sier Knut Arnhus i Kystverket. Kystverket har et eget fartøy som er på vei til området.

Ifølge Tidens Krav flyter det diesel fra vraket ut i sjøen, noe som betyr at det er slått hull på tankene om bord på fiskebåten.

En slepebåt er på plass i området, men det er ennå ikke tatt noen avgjørelse om hvorvidt slepebåten skal feste slep på havaristen. Det er avhengig av fiskebåtens tilstand.

– Det ser ikke bra ut. Hvis det er store hull i skroget, er det lite vi kan gjøre. Da vil båten synke når den dras av skjæret, sier Kjetil Hansen i Kristiansund taubåtservice.

Mer å lese på Rbnett:
Eide

– Barn i einetiltak vert svært einsame     

Fylkesmannen er svært uroleg for barna.

Fylkesmenn vil slå sammen kommuner

Hva velger Lodve Solholm på mandag?

Vil ikke ha med seg Romsdal til Trøndelag

Men bare 115 av 400 næringslivsfolk på Nordmøre svarte i undersøkelsen.

Tjener store penger på barnevern

Barnevernsgründere fra Eide startet institusjonene som i dag er en del av milliardkonsernet til Aleris Ungplan & BOI AS.

Eirik (17) fra Eide ble Norgesmester

Opplevde sitt største øyeblikk som idrettsutøver da han lørdag ble norgesmester i sommerskiskyting.

- Stolt og ydmyk

Moldemann ble Årets brannmann.

Nedgang i ledighet i flere kommuner

Bare i Molde er det 54 færre arbeidsledige sist måned. Sjekk din kommune!