Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS
(Foto: ERIK BIRKELAND)

Foto: ERIK BIRKELAND

Minifestival med Reeves og Taborn

Minifestival med Dianne Reeves og Craig Taborn - morgendagens konsert i Bjørnsonhuset er nesten utsolgt.

Hun hadde kjempekonsert på Moldejazz i fjor sommer, nå kommer Dianne Reeves tilbake.

Nesten utsolgt

- Konserten i Bjørnsonhuset onsdag kveld er nesten utsolgt, den som vil få med seg konserten bør bestille billett nå. Jeg ville ikke tatt sjansen på å kjøpe billett ved døra, sier festivalkoordinator i Moldejazz, Cecilie Nogva.

Det er Moldejazz og Storyville Jazz Club som går sammen om "minifestival" med to konserter denne uka.
Først Craig Taborn Trio på Bar Alex på hotell Alexandra i kveld, og så altså Dianne Reeves i Bjørnsonhuset med sin trio i morgen onsdag.

Etter litt krøll med bestilling på Billetservice i går, er dette nå i orden. Det er muligheter for billetter også til konserten i Alexandrakjelleren, samt til en kombi-billett til begge konsertene.

- Kombinasjonsbilletten har det merkelig nok vært liten etterspørsel etter. Litt rart, siden det er en svært god pris, 350 kroner for begge konsertene, sier Nogva.

Samarbeid

– Vi skal skinne hele året, ikke bare i uke 29, festivaluka, er ambisjonen til festivalsjef Jan Ole Otnæs og styreleder Tone Martinsen i henholdsvis festival og klubb.

Otnæs fraholder Dianne Reeves som en av verdens fremste nålevende jazzsangerinner, og er glad for å presentere nettopp henne som eksempel på et samarbeid som vil bli enda tettere når festival og klubb begge flytter inn i nytt hus på Gørvellplassen.

Grammy-grossist

Flere ganger Grammyvinner Dianne Reeves har denne gangen med sin trio til, bestående av Peter Martin (piano), Reginald Veal (bass) og Terreon Gully (trommer). I sommer var hun her med vokalgruppa «Sing the Truth».

Det er ikke bare Otnæs som regner henne som en av verdens største nålevende jazzvokalister. Dianne Reeves har fått Grammy for Best Jazz Vocal Performance for sine tre siste plater, den første prisen også for beste vokal uansett sjanger.

– Reeves er inspirert av mange og varierte aspekter av vokalbruk. Hun har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent som kan ta pusten fra de fleste. Dianne Reeves har horder av fans og har fått enorm anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden, sier Jan Ole Otnæs, som har gode minner fra i sommer da hun var her som en del av «Sing the Truth».

Minifestival

Men det er ikke bare Dianne Reeves som nå kommer til Molde med internasjonal jazz. I dag, tirsdag 20. mars, spiller nemlig Craig Taborn Trio på Bar Alex på hotell Alexandra i Molde.

Denne trioen blir et av høydepunktene i vårens program på Storyville jazzklubb i Molde. Den anerkjente pianisten Craig Taborn samarbeider med de beste på «Downtown»-scena i New York. Til Molde har han med seg et stjernelag bestående av Gerald Cleaver og Thomas Morgan.

Mer samarbeid

– De to konsertene markerer et forsterket samarbeid mellom Moldejazz og Storyville Jazz Club, og det publikum kan forvente å møte når begge flytter sinne arrangement inn i kulturbygget Plassen.
Ambisjonene er at man noen ganger i semesteret skal presentere nasjonal og internasjonal jazz av ypperste klasse i Molde. Dette samarbeidet er gjort mulig gjennom tilskudd fra Kulturdepartementet og Sparebank 1 SMN, sier Jan Ole Otnæs.

Mer å lese på Rbnett:
Moldejazz

- I kveld spretter jeg whiskyen

Avholdsmannen Svein Johansen fikk årgangswhisky av BB King i 2001.

Han blir trolig ny toppsjef for Moldejazz

Denne mannen er innstilt som ny styreleder for Moldejazz.

Treverk, frosk og saft til barna

“TRE”, “Afropeisk reise”, “Mandarinsaft – i verdens hemmelige hage” og Gullfrosken til barnaZmoldejazz.

MUSIKK

På fest med Dee Dee

– Bare å glede seg til hun kommer til Moldejazz!

Skal hylle Northug på Moldejazz

Skistjernen har sagt ja til Petter Northug Tribute Unit.

MJØNDALEN - MOLDE

Kanonskuddet som rystet Mjøndalen

Forren: - Det må ha vært nærmere 150 km i timen.

- Han er rå til å være 17 år

Sander Svendsen herjet mot Mjøndalen, og scoret sitt femte mål på seks starter.

Se scoringene som senket Mjøndalen

Høydepunkter fra Mjøndalen - Molde.

- Jeg vet ikke hva som skjedde

Joshua Gatt fikk bare tre minutter på banen i comebacket før det gikk galt.

Sjekk MFK-børsen her

Se hvem vi gir beste score mot Mjøndalen.

Se glimt fra borteseieren

BILDER: Mjøndalen - Molde