(Foto: ERIK BIRKELAND)

Foto: ERIK BIRKELAND

Minifestival med Reeves og Taborn

Minifestival med Dianne Reeves og Craig Taborn - morgendagens konsert i Bjørnsonhuset er nesten utsolgt.

Hun hadde kjempekonsert på Moldejazz i fjor sommer, nå kommer Dianne Reeves tilbake.

Nesten utsolgt

- Konserten i Bjørnsonhuset onsdag kveld er nesten utsolgt, den som vil få med seg konserten bør bestille billett nå. Jeg ville ikke tatt sjansen på å kjøpe billett ved døra, sier festivalkoordinator i Moldejazz, Cecilie Nogva.

Det er Moldejazz og Storyville Jazz Club som går sammen om "minifestival" med to konserter denne uka.

Først Craig Taborn Trio på Bar Alex på hotell Alexandra i kveld, og så altså Dianne Reeves i Bjørnsonhuset med sin trio i morgen onsdag.

Etter litt krøll med bestilling på Billetservice i går, er dette nå i orden. Det er muligheter for billetter også til konserten i Alexandrakjelleren, samt til en kombi-billett til begge konsertene.

- Kombinasjonsbilletten har det merkelig nok vært liten etterspørsel etter. Litt rart, siden det er en svært god pris, 350 kroner for begge konsertene, sier Nogva.

Samarbeid

– Vi skal skinne hele året, ikke bare i uke 29, festivaluka, er ambisjonen til festivalsjef Jan Ole Otnæs og styreleder Tone Martinsen i henholdsvis festival og klubb.

Otnæs fraholder Dianne Reeves som en av verdens fremste nålevende jazzsangerinner, og er glad for å presentere nettopp henne som eksempel på et samarbeid som vil bli enda tettere når festival og klubb begge flytter inn i nytt hus på Gørvellplassen.

Grammy-grossist

Flere ganger Grammyvinner Dianne Reeves har denne gangen med sin trio til, bestående av Peter Martin (piano), Reginald Veal (bass) og Terreon Gully (trommer). I sommer var hun her med vokalgruppa «Sing the Truth».

Det er ikke bare Otnæs som regner henne som en av verdens største nålevende jazzvokalister. Dianne Reeves har fått Grammy for Best Jazz Vocal Performance for sine tre siste plater, den første prisen også for beste vokal uansett sjanger.

– Reeves er inspirert av mange og varierte aspekter av vokalbruk. Hun har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent som kan ta pusten fra de fleste. Dianne Reeves har horder av fans og har fått enorm anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden, sier Jan Ole Otnæs, som har gode minner fra i sommer da hun var her som en del av «Sing the Truth».

Minifestival

Men det er ikke bare Dianne Reeves som nå kommer til Molde med internasjonal jazz. I dag, tirsdag 20. mars, spiller nemlig Craig Taborn Trio på Bar Alex på hotell Alexandra i Molde.

Denne trioen blir et av høydepunktene i vårens program på Storyville jazzklubb i Molde. Den anerkjente pianisten Craig Taborn samarbeider med de beste på «Downtown»-scena i New York. Til Molde har han med seg et stjernelag bestående av Gerald Cleaver og Thomas Morgan.

Mer samarbeid

– De to konsertene markerer et forsterket samarbeid mellom Moldejazz og Storyville Jazz Club, og det publikum kan forvente å møte når begge flytter sinne arrangement inn i kulturbygget Plassen.

Ambisjonene er at man noen ganger i semesteret skal presentere nasjonal og internasjonal jazz av ypperste klasse i Molde. Dette samarbeidet er gjort mulig gjennom tilskudd fra Kulturdepartementet og Sparebank 1 SMN, sier Jan Ole Otnæs.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Moldejazz

Hør lyden av Moldes nye flygel!

Slik hørtes det ut da det ble spilt på for første gang.

Her er Moldes nye flygel – til 1,7 millioner kroner

– Dette blir et løft for hele kulturlivet i Molde, sier Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli.

«Vi blir alle sjokkerte. Men vi må fortsette som planlagt- gå ut og oppleve musikk sammen.»

Steve Mead, programsjef for Manchester Jazz Festival, våknet opp i Molde til nyheten om terroren i egen hjemby. – Jeg er sjokkert. Nå skal vi sørge over ofrene. Og fortsette som planlagt, sier han.

Det nye navnet for Barnas Moldejazz er klart l Rabbajazz tar barna på alvor og henter artister fra øverste hylle

Rabbajazz for barn i alle aldre

Forrige uke utlyste Moldejazz navnekonkurranse for Barnas Moldejazz. De fikk svar så det monnet.

– Vi vil ha et nytt og lekent navn!

Hva skal barneprogrammet til Moldejazz hete? Nå spør festivalen publikum om hjelp.

HØDD - MOLDE KLOKKEN 18.00

Krise for Molde – Hødd i ledelsen

Hødd leder 1-0 på Høddvoll.

Cupfeber ga kø-kaos

Flere Molde-supportere rakk trolig ikke kampen.