Fredag var det lanseringskonsert for Nesset Musikkfest 2017 bankens lokaler i Eidsvåg. Banksjef Silseth overrasket festivalen med støtte til neste års festival på 150.000 kroner, som festivalens generalsponsor.

– Det er viktig at flere blir med på å støtte dette prosjektet. Det blir lagt ned en dugnadsinnsats på minst 6000 timer for å gjennomføre musikkfesten, sier Silseth.

Tre prosjekt klare

Nesset Musikkfest har fokus på klassisk musikk, men også rom for andre sjangre.

– Tre prosjekt er klare. Vi får besøk av Tine Ting Helseth, som skal delta i en rekke ulike prosjekt med andre festivalartister. Brasskompaniet, med 10 unge musikere kommer. Sammen med Red Hot skal de lage et storband, under ledelse av Lars Erik Gudim. Vilos Trio og trompetisten Ramon Figueras Alsius, forteller festivalsjef og saksofonist Lars Petter Bjerkeset- til daglig å høre i stabsmusikken og i Red Hots blåserekke.

Aktivitet skaper aktivitet

Neste års festival arrangeres 22. - 25. juni i Eidsvåg.

– Vi har valgt å flytte det, slik at det ikke kommer så tett på Eidsvågdagene. Selv om vi erfarte i fjor at aktivitet skaper aktivitet. Så er det lov å håpe på litt varmere vær. Og St. Hans-helga samler jo tradisjonelt folk, sier Lars Petter Bjerkeset, som er full av lovord overfor banken i hjembygda.

– Vi kunne aldri gjennomført dette uten denne støtten. Nå skal vi lage en superbra musikkfest!