Ola Kvernberg ble fredag formiddag presentert som Moldejazz sin årets Artist in Residence under en pressekonferanse.

Han ble presentert som kortreist og miljøvennlig, og festivalsjef Hans-Olav Solli forteller at han er glad for å kunne presentere Kvernberg.

- Vi har hatt ham i tankene siden Liarbird-prosjektet, sier Solli. Kvernberg fikk også Spellemann 2011 for albumet med samme navn.

- Det er både riktig og naturlig at Ola nå får oppdraget som Artist In Residence på Moldejazz, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Åpner med Mechanical Fair

På neste års Moldejazz vil Ola Kvernberg gjøre en rekke prosjekter; åpningskonserten på Bjørnson-huset vil bli Mechanical Fair, en større versjon av dette verket enn noen gang tidligere fremført. Han vil gjøre morgengrykonserten «Porkotta» sammen med søsteren Jorun Marie Kvernberg og han vi stå for avslutningskonserten i Molde Domkirke sammen med Kirsti Huke og Erik Nylander.

I tillegg er han i gang med et nyskrevet bestillingsverk, bandet Gammalgras vil også bli å høre og Ola vil også høyst sannsynlig gjeste inn hos andre artister under Molde 2016.

- Jeg er kjempeglad

- Oppdraget er både en enorm tillitserklæring og enorm utfordring. Det kommer på et riktig tidspunkt i livet og karrieren, sier Kvernberg, som fikk forespørselen allerede 18. juli i år.

Morgengrykonserten – «Porkotta»

Til den tradisjonelle Morgengry-konserten vil Ola Kvernberg få med seg sin søster, folkemusikeren, felespilleren og vokalisten Jorun Marie Kvernberg. Duokonserten har de valgt å kalle «Porkotta», som er lokal dialekt for «grisetidlig».

Det musikalske temaet for konserten blir Jorun Marie og Ola sine felles røtter. Tanken er å grave litt i deres bestefars, felespilleren og komponisten Peter L. Rypdal, sin skattekiste og finne frem slåtter i fra Tresfjord. Det blir på et vis en reise tilbake i tid, til da Ola spilte gammeldans og Jorun Marie spilte folkemusikk. Ikke minst blir den en reise til da de to spilte sammen som barn.

- Vi skal rett og slett ut å leke, sier Kvernberg.