Bandet Building Instrument med moldejenta Mari Kvien Brunvoll i spissen gjør konsert i auditoriet i Romsdalsmuseets nybygg under Moldejazz 2016.

Konserten er inspirert av avantgardekunsteren Kurt Schwitters og tar utgangspunkt i bestillingsverket «Schwitters» som bandet gjorde for Ultimafestivalen og Henie Onstad Kunstsenter sist høst.

Schwitters

– Vi synes det passet svært godt å sette opp nettopp denne konserten i Romsdalsmuseets nybygg som har en egen Schwitters-avdeling, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Nyheten om konserten ble presentert som Moldejazz sin hilsen til Romsdalsmuseet i forbindelse med åpningen av nybygget 9. februar. Konserten arrangeres fredag 22. juli.

Kreativ

Mari Kvien Brunvoll er moldejenta som dro til Bergen for å studere ved Grieg-akademiet. Allerede i studietida gjorde hun seg bemerket som en kreativ musiker med soloprosjekter og som medlem av ulike ensembler. Building Instrument er en bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk gjennom sine helt særegne komposisjoner.

I repertoaret er det også tekster på Molde-dialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll. Som band danner de et unikt uttrykk, som høres bare ut som nettopp Building Instrument. I mars 2014 kom gruppas første album, som fikk mye positiv omtale.