«Dyre jakker» Bård og Vegard Ylvisåker med musikere og dansere skapte latter og fest på sin fjerde stopp på Norgesturneen. Nordfjordeid, gled dere!
(Foto: Erik Birkeland)

«Dyre jakker» Bård og Vegard Ylvisåker med musikere og dansere skapte latter og fest på sin fjerde stopp på Norgesturneen. Nordfjordeid, gled dere! Foto: Erik Birkeland

Parodienes mestere

Les anmeldelsen av Ylvis-konserten her!

5

«The Expensive Jacket Tour»

 • Vegard Ylvisåker (vokal, gitar, saksofon)
 • Bård Ylvisåker (vokal)
 • Tarjei Strøm (trommer)
 • Jonny Sjo (bass)
 • Karl Oluf Wennerberg (perkusjon)
 • Stein Austrud (tangenter)
 • Lars Bleiklie Devik (tangenter)
 • Johannes Groth (gitar)
 • Frode Vassel (vokal)
 • Viola Bjelland (vokal)
 • Hanna Gretland (vokal)

Romsdalsmuseet

5 673

Debatten gikk het da Moldejazz-sjef Eriksson booket The Fox-stjernene, reyv- og komikerduoen Ylvis, som årets trekkplaster på Romsdalsmuseet. For er de egentlig musikkartister? De er jo først og fremst komikere, om enn med musikalsk revy som spesialitet.

Men om hensikten var musikalsk folkefest, gjorde Ylvisbrødrene med sin «Expensive Jacket Tour» kritikerne til skamme.

Utekonsert-artistene har gjennom åra framført rock og rap, pop, hip hop og elektronika. I går fikk vi rock og rap, pop, hip hop og elektronika. Framført med solid kvalitet av kompetent band og dyktige dansere.

For det er hevet over tvil at duoen er musikalsk. Du kan ikke leke med musikksjangrene slik de gjør uten godt utviklete musikalske evner. Og godt utviklet sjølironi og humor.

Flammende tall på storskjerm telte ned, før Ylvis med orkester inntok musset med et par heftige rockelåter. Så kom de på rad og rekke, velkjente, vittige låter fra musikkvideoene, mange fra «I kveld med Ylvis»: 

Her var The Ting Tings «That's Not My Name»-parodien «Jeg heter Finn»; «Work it» – en parodi på seksualisert rap der Ylvis beskriver et sentralt organ med utdypende medisinske termer; før poplåta «Massachusetts», der en bøtte burgere ble kastet ut til publikum, alt med fullt band og dansere. 

Så tusler en krølltopp med rundlett oppsyn ut på catwalken og synger sårt «I'll Never Be a Star». Med det får den ukjente tredje bror Ylvisåker–Bjarte–sine «five minutes of fame».

Vittig var videoen «Air Horn Classics» der norske artister alle erstatter den samme tonen med lufthorn. Hvor får de ideene fra?!

Unge Kristine fikk nok årets opplevelse da hun slapp opp på scena og besynges med «You Raise Me Up» av Josh Groban-look alike Vegard med hodet i fanget hennes – forhåpentlig uten at hun fikk mén av støtet i toghornet bak seg ...

Funky «The Cabin» var bru til Bårds soloentré i kvit dress og stemningsfulle «Molde canticle» på saksofon, før skinnkledde kosakker presenterte «Janym–Big in Kirgisistan».

Elektronika Kraftwerk-parodien «Tissemann» brakte oss til «skiltet» på Averøya, der proffe og ikke så proffe sangere trådte til som «live aid-kor» – Sondre Lerche, Solveig Slettahjell og Knut Marius Djupvik inkludert.

«Stonehenge» og en rocka «Egeland» kom dessverre ikke til sin rett siden det på slutten var vanskelig å oppfatte tekst.

Ett nummer burde vært droppet på en konsert annonsert som familievennlig. Kontrasten «Pie Jesu» og «blodig» voldsscene i sakte kino er absurd komikk for voksne, men må ha vært skremmende for små barn.

Men ellers – med ekstranummeret The Fox som partytriggende punktum, var en festkveld med mye latter, god stemning og lekende musikk til ende. 

Kultur

Mange romsdalsstemmer til Operafestukene

Beate Mordal, Ole Andreas Silseth, Yngve Gåsøy og Odd Arne Halaas blir å høre under Operafestukene i Kristiansund i februar neste år.

Fra 17 til 41 søkere

I 2016 var det 17 primær-søkere til musikklinja på Molde videregående. I 2017 var det 41. Hva skjedde?

– Like stor sitt felt som Jimi Hendrix i sitt

I dag fyller gitarhelten Terje Rypdal fra Tresfjord 70 år.

Nå får pipene en annen lyd

Tyske reparatører er i ferd med å demontere og rengjøre det 153 år gamle orgelet i Otrøy kirke.

Slik skal dei få fleire til å sykle til skolen

Alle barne- og ungdomsskolane i Molde skal få betre tilhøve - og fleire sykkelstativ.

Orten: – Få fakta på bordet først!

Helge Orten (H) mener for mange har for bastante meninger om deponiplanene på Raudsand i Nesset.

– Hvem snakker på vegne av regjeringa?

Steinar Reiten (KrF) utfordrer Sylvi Listhaug på regjeringens syn på Raudsand-deponiet

Klart for Romsdal Sparebank

Enighet om fusjonsavtale mellom Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Nesset Sparebank.