De over 100 publikummerne som fikk med seg «Høstsonaten» onsdag formiddag hadde knapt fullført sin stående applaus før Margaret Andersen i Teatrets Venner entret scenen.

– Det er slik at Teatrets Venner har en egen pris som kan deles ut til ansatte ved Teatret Vårt som har vist et særlig talent eller gjort en spesiell innsats, innledet Andersen.

Høyt og lavt

Prisen «Fiskerjenten» har blitt delt ut siden 2009, vanligvis ved avslutningen på Teaterfesten. I år slo venneforeninga til på festens aller første dag og overrasket de fleste, inkludert prisvinneren Bjørnar Lisether Teigen.

– Teigen har hatt ulike roller ved Teatret Vårt i mange år, og har blitt sett høgt og lavt og inn og ut av dører. Han er flink i sampsill og til å ta impulser fra andre. Høsten 2017 satte Teatret Vårt opp Neshornet. Det ble tydelig at kandidaten til Fiskerjenten viste seg fram. Vedkommende evner å være den alminnelige som også kan bli det spesielle i en rolle. I tillegg skriver han stykker, vil mye, får til mye og skaper fest i forsamlingshuset med Midt i Livet, og nå har han fylt presterollen i Høstsonaten på en overbevisende måte, heter det i begrunnelsen.

Prisen deles ut kun når foreninga finner en verdig kandidat.

– Vi gir den bare når vi virkelig mener det, sier Andersen.

En tillitserklæring

Prisvinneren selv ble så overrasket som alle håpte på.

– Jeg ble rørt, jeg nå. Av alt det som blir sagt om meg, var hans umiddelbare reaksjon.

– Hva betyr prisen for deg?

– Det er en enorm tillitserklæring til den jobben jeg driver med. Fra den største venneforeninga i landet i forhold til innbyggertallet. Kunst er jo så perifert, da er det ekstra fint med en slik påskjønnelse, sier Teigen.

Han har hatt tilknytning til Teatret Vårt siden 1996 og sitt første stykke, «Min kjæreste».

Teigen er for øvrig en av åtte søkere til den ledige teatersjef jobben ved Teatret Vårt.