Det er Teatrets Venner og Teatret Vårt selv som arrangerer festen, i år for 9. gang.

– I fjor var 1.500 innom. I år har vi allerede solgt halvparten av rundt 1.000 tilgjengelige billetter. Så vi er i rute, sier salgsleder Solveig Mordal Vågen ved Teatret Vårt.

Egne forestillinger og gjestespill

Teaterfesten skal by på både egne produksjoner og gjesteforestillinger. Også i år blir det uten Riksteatret, av praktiske årsaker. Men det populære Statsteatret er på plass.

– Publikum var ekstatiske etter de to første forestillingene. Nå har vi kommet til 1537 og Dansketida, forteller Vågen om teatret som har tatt mål av seg å fortelle norgeshistorien med totalt ti humoristiske forestillinger.

Dansketid blir også tema når teatersjef Thomas Bjørnager møter danskenes landslagstrener Åge Hareide.

– Det kommer nok ikke til å handle om fotball, men om hvordan være norsk i Danmaark, og dansk i Norge, sier Vågen.

Av andre gjestespill kommer prisbelønte Solveigs 2. sang, som både er fotokunst og hørespill, og som tar maks 80 publikummere, samt Solaris korrigert konsertversjon med Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig – som de begge vant Heddapriser for.

Før-kikk på Lilly Valentin

Av teatrets egne produksjoner, blir det mulig å se Høstsonaten som matiné onsdag, Skadeskutt onsdag ettermiddag, Midt i livet 2 fredag og Lilly Valentin lørdag.

– Lilly Valentin med Asrid Overaa er allerede sett av 1.500 i Ålesund. Forestillingen kommer til Molde først i mai, så dette blir en før-kikk. Her er det allerede snart utsolgt, sier Vågen.

Venneforeninga trår til

I tillegg er det flere gratisarrangement, som quiz og samtale mellom Vivi Sunde og Ann Eli Nøsen.

– Vi avslutter det hele lørdag med en Slam-poesi med lokale musikere, sier Helene Hoemsnes i venneforeninga.

Hun er på vei ut av styret, men sitter som nestleder fram til teaterfesten. Foreninga teller pr. dags dato 504 medlemmer, og er fortsatt en av landet største.

– Teaterfesten skapes i samarbeid mellom teatret og foreninga. Jeg synes vi har fått til et godt program i år også, sier Hoemsnes.