Det er Studentersamfunnet i Molde og Høgskolen i Molde som har invitert til gratis åpningskonsert med Morgan Sulele og Erik & Kriss på Rådhusplassen. Dette er tredje året HiMolde arrangerer gratis konsert for å markere åpningen av nytt studieår for 1000 studenter.

Mange har inntatt nærposisjonen foran møtet med de kjente og populære artistene, og for Moldes befolkning  blir dette årvisse arrangementet nesten som en festival-attpåklatt. Og når værgudene spiller såpass på lag som de gjør på en sein augustkveld, er alt fryd og gammen.

Gleder seg

Vi treffer på fire forventningsfulle studenter som alle har inntatt lytteposisjon noen meter foran lydteltet.

- Jeg kommer fra studietid i Kristiansund, så jeg håper den gode studentånden og samholdet derfra er her også. Ser bra ut, sier Karen Rekstang.

- Jeg har studert i Tromsø, så jeg ser fram mot et mildere klima, først og fremst, sier Axel Strandenæs.

En liten halv time ut i konserten er det rundt 1500 på plassen foran scena. Det er andre gangen Morgan Sulele & Co er i Molde, og etter responsen å dømme er de svært velkomne, og allsangfaktoren er høg allerede etter tre låter.

Det virker som om Høgskolen og arrangøren har truffet godt i forhold til de yngste på Rådhusplassen, og det er både hopp og sprett og tjo og hei med allsang attåt. Fengende låter, og også de mange ledsagerne/foreldrene gynger med i de kjente radiohit'ene til Morgan Sulele.

I 22-tida strømmet folk fortsatt til, og får meg seg kveldens andre artister: Erik& Kriss.