Årets Eikesdaldager startet fint fredag kveld med konsert med Møremusikerne under samklang av Eikesdalsfossen i sommerlig fønvind, 20 varmegrader og 160 publikummere.

Lørdag ble det noe høstlig for tilreisende og de mange som hadde satt opp salgsboder. I bodene var alt fra presentasjon av varer, bøker og håndarbeid i både ull og tre. Mange foreninger var presentert. Konkurranser, hesteridning og kåseri på ferga Mardøla trakk også mye folk.

Det gjorde også sykkelrittet som Eresfjord idrettslag arrangerte. Aursjørittet gikk fra Eikesdal til Sunndalsøra, en tøff tur på tre mil. Noen valgte en kortere variant til beins, fra veibommen på Finnset til toppen til Brøste. Samtidig som rittet ble gjennomført, var det kulturelle innslag med sang og musikk nede i bygda.

Geir Hoem overrakte på vegne av Eresfjord idrettslag 10.000 kroner til kreftsaken. Dette var inntekter idrettslaget hadde hatt fått gjennom året, som for eksempel startkontingenter ved arrangement. Kreftkoordinator Liv Skjørseter Johansen tok imot pengene.

– Jeg er imponert og takker hjertelig for gaven, sa Skjørseter Johansen.

– Dere hadde sikkert trengt pengene i driften av laget selv . Disse midlene skal vi nå benytte i forskning for å bekjempe kreftsykdommen, fortsatte hun.