Britt Elise skram.
Foto: Runhild Heggem
(Foto: Runhild Heggem)

Britt Elise skram. Foto: Runhild Heggem Foto: Runhild Heggem

Skram den tredje beste dansespelaren i landet

Fekk ein tredjeplass i norgesmeisterskapet i gamaldansmusikk i helga.

OPPDAL: – Spelemannslaget Dåm og Drag frå Vestnes stilte med to deltakarar, begge i klassa solo spel fele. Her kappast deltakarane om å vere den beste dansespelmannen. Jorunn Marie Remen frå Måndalen deltok i juniorklassa der ho vart nummer to. Britt Elise Skram tok seg først til finalespel som ein av dei fire beste. Deretter vidare til Meisterkonserten på søndag som ein av tre. Det endte med ein tredjeplass for Britt Elise og heider og gode ord til deltakaren frå Romsdal, skriv Møre og Romsdal folkemusikklag i ei pressemelding.

FolkOrg sin Landsfestival er norgesmeisterskap i gamaldansmusikk. Festivalen sammer omlag 2000 spel og danseglade frå heile landet til tevling og sosialt samvær. I år vart Landsfestivalen arrangert på Oppdal av Oppdal spelmannslag.

Romsdal Spelemannslag deltok i klassa lagspel fele som einaste spelemannslag frå vårt fylke. Romsdal spelemannslag har sterke vennskapsband med spelemannslaget i Oppdal og det var difor naturleg for dei å stille i tevlinga. Det endte med ein 13.plass for laget i klassa der Sør-Fron spelemannslag vart vinnar framfor Lom spelmannslag og Mukampen spelmannslag. Marie Skavnes frå Vestnes, no busett i Gausdal, tok ein andreplass i open klasse saman med ektemannen Øyvind Selnes, står det i meldinga.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Kultur

Klar med ny roman i november

Edvards Hoem fjerde bind i slektskrøniken får tittelen «Liv andre har levd».

Skyhøyt flyttes igjen

Dårlig billettsalg gjør at festivalen flyttes til østsida av Aker stadion.

Stolt Rabaldersjef etter barnefestivalen

Nær 1700 besøkte Rabalderfestivalen. Som gikk i pluss med 2500 kr. Festivalsjef Eivind Fadnes er fornøyd, stolt, og har lært mye.

Mange romsdalsstemmer til Operafestukene

Beate Mordal, Ole Andreas Silseth, Yngve Gåsøy og Odd Arne Halaas blir å høre under Operafestukene i Kristiansund i februar neste år.

Her er det plass til flere

Hovedopptaket er ferdig, men det er fortsatt mulig å søke på tilbudene hos kulturskolen.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

Leilighet gikk én million over takst

Rekordstort oppmøte på visning av sentrumsnær leilighet i Molde.

Til sjukehus etter paragliderulykke

Kvinne landa på fjellhylle i Giske.