Det aller første Skyhøyt i Fjæra er over, folk har fått to flotte kvelder i naturskjønne omgivelser og de har fått store porsjoner musikk gjennom Moldes nye festivaltilskudd. Men ble dette en suksess?

Vi spør «fjæresjef» Pål Henning Ilstad om han er fornøyd etter en maratonhelga på Retiro.

- Vi har fått bare positive tilbakemeldinger, både fra publikum og de på scena, og det varmer godt.

Var det nok besøkende?

- Første dag var det 690 betalende og andre dag 481. Dessverre under det vi hadde forventet, og vi må se hvilke trekk vi må gjøre for at vi minst skal fordoble publikumstallet.

Hva var budsjettert med?

- Vi måtte nok hatt 1000 pr dag for at vi skulle gått i balanse. Men det er vanskelig å si hvor mye vi går i minus, for vi må jo regne på alle inntektene fra salget også. Den ene dagen var det veldig bra, den andre ikke så bra.

Hvordan traff dere med artistene?

Vi satte oss fore å eksperimentere litt for å prøve ut plassen og forholdende med ulike typer artister, sier Ilstad. Ikke bare lokale, men en god blanding av forskjellige artister vi trodde ville fungere her. Vi vil evaluere.

Fungerte alt det tekniske ?

- Jo, alt i alt fungerte strømforsyningen, som vi først hadde ansett som litt sårbart. Og lyd og lys fungerte utmerket, og det har vi fått gode tilbakemeldinger og skryt for fra artistene. Vi er storfornøyde med Trondheim Lyd.

Hvordan gikk inn/ut-logistikken?

-Toalettforholdene ble nå slik de ble, litt mindre areal enn først beregnet, og bortsett fra at det plutselig var fritt for toalettpapir her og der gikk det bra. Ting ordnet seg.

Og den elektroniske betalingsløsningen?

- Systemet med «cashcard» er velprøvd både på Raumarock og Pstereo-festivalen. Dette sparte oss for mye, og det gikk raskt for publikum. Billettsystemet fungerte veldig bra også, både kort og kontant.

Erfaringer før neste Skyhøyt i Fjæra?

For oss er læringskurven stupbratt, og om det blir endringer er altfor tidlig å si nå. Vi er jo skuffet over publikumsframmøtet. Er dette for langt fra sentrum? Og det med parkeringsforholdene må vi også se på.

Timinga i forhold til i hvert fall ett større arrangement i distriktet var kanskje feil?

- Hele prosjektet vårt startet faktisk med planene om en stor utekonsert i Bud denne helga. Da vi så GS-treffet komme dro vi heller prosjektet til Retiro. To parallelle konserter i Bud ville blitt litt for dumt.

Vil det økonomiske resultatet på Skyhøyt i Fjæra få noe å si for Skyhøyt Live Scene i august?

- Nei, det er jo i utgangspunktet ikke det samme. Men vi har jo gjort oss noen erfaringer nå, helt klart. Det som gleder veldig mye er at folk har vært så fornøyd med plassen her, avslutter Pål Henning Ilstad, som sammen med en rekke «allierte» nå får ryddet Retiro tilbake til det normale igjen.