Her skal scena stå – Scena står i vest, vendt mot øst, mens publikum ser utover fjorden, forklarer Pål Henning Ilstad i Skyhøyt. Bildet er tatt tidligere. (Foto: Kjell Langmyren)

Her skal scena stå – Scena står i vest, vendt mot øst, mens publikum ser utover fjorden, forklarer Pål Henning Ilstad i Skyhøyt. Bildet er tatt tidligere. Foto: Kjell Langmyren

– Vi er i rute

– Vi har solgt 200-300 billetter. Det er omtrent som forventet. Nå er det to uker igjen, og vi merker at salget er i ferd med å ta seg opp, sier Pål Henning Ilstad i Skyhøyt.

Ilstad forteller at det er hektisk aktivitet to uker før det braker løs på Moldes nye festivalarena, Retiro.

– Nå er det mye planlegging som skjer, både teknisk og praktisk. Fordi det er en helt ny arena, trenger vi lenger tid enn normalt, sier Pål Henning Ilstad i Skyhøyt.

– Hvor mange er det kapasitet til?

– Vi bør ha inn 1.500 - 2.000, og vi har et tak på 3.500, fordi vi må ta hensyn til området.

– Er du fornøyd med billettsalget?

– Både ja og nei. Vi har ikke lagt noe særlig trykk på markedsføringa - det begynner vi med nå. Et salg på rundt 200-300 billetter er som forventet på dette tidspunktet. Vi føler at vi er i rute, sier Ilstad.

40 frivillige på plass

Ilstad forteller at Skyhøyt har fått mange henvendelser fra frivillige, både enkeltpersoner og foreninger.

– Nå har vi cirka 40 frivillige klare på to dager. Men det kan bli behov for flere, hvis politi og brannvesen krever det, sier Ilstad.

Han forteller at det blir parkeringsplass til rundt 450 biler på båthavna; men oppfordrer de som kan til å gå og sykle.

Scena blir rigget mot vest, mens publikum går inn på området mellom vollene fra grus-parkeringsplassen. På p-plassen blir det også satt opp ekstra toaletter, mens bar og matservering – fra Medly Truck og Pizzabaker’n - blir inne på området. Betaling skjer med Cash Card.

– Vi gjerder inn baren, både for å ha kontroll på 18-års aldersgrense, og for å få god flyt ved kassepunktene, forteller Ilstad, og legger til at det blir egen bar uten alkoholservering.

En test

Arrangøren forteller at Retiro er en helt ny arena for alle involverte parter - fra Skyhøyt selv, til kommune, frivillige, Lyd og Lys partner - samt artister og publikum.

– Dette blir en test. Blir det suksess, kan det hende det blir gjentakelse, for eksempel med en enkeltkonsert, sier Ilstad.

Følgende artister kommer til Skyhøyt i Fjæra 2. og 3. juni: Fogertys, Morten Abel og Prince-hyllesten Purple Rain (fredag), samt Brothers in Arms, Dina Misund og Kari Bremnes (lørdag). «Dørene» åpner kl. 18.00.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Kultur

Nå får pipene en annen lyd

Tyske reparatører er i ferd med å demontere og rengjøre det 153 år gamle orgelet i Otrøy kirke.

Kunsten å mestre det man ikke kan

Flyktninger på kurs hos kunstnerfellesskapet Sirkel 4.

a-ha og Sigrid til Jugendfest 2018

To av headlinerne til neste års festival er klar.

Rueslåtten rulet

Kari Rueslåtten er som et solid stykke norsk håndverk i kunsten å synge. Og så blir vi overrasket over at denne vakre stemmen har fulgt oss i over 20 år, i følge henne selv.

- Heilt sjukt!!

Revolt V er bandet som planla å spille på gata Moldejazz. Fredag åpnet de Jugendfest.

– Kun Nesaksla er aktuell for gondolbane

Et samstemt formannskap vedtok å jobbe videre med prosjektet.