SUKSESS: Revyen «Langt over streken i Vestnes» ble en udiskutabel suksess for skuespillerne i Ungdomsgruppa til Kulturskolen. Fra venstre Jan Rune Vestnes, Elin Lindset og Ole Magnus Herje Bauer. (Foto: Vidar Myklebust)

SUKSESS: Revyen «Langt over streken i Vestnes» ble en udiskutabel suksess for skuespillerne i Ungdomsgruppa til Kulturskolen. Fra venstre Jan Rune Vestnes, Elin Lindset og Ole Magnus Herje Bauer. Foto: Vidar Myklebust

ALTERNATIV BEHANDLING: Terje Øvstedal våkner opp til en meget overraskende behandlingsform. (Foto: Vidar Myklebust)

ALTERNATIV BEHANDLING: Terje Øvstedal våkner opp til en meget overraskende behandlingsform. Foto: Vidar Myklebust

Samspill: Flott samspill mellom Elin Lindset og revyveteran Terje Øvstedal høstet storapplaus. (Foto: Vidar Myklebust)

Samspill: Flott samspill mellom Elin Lindset og revyveteran Terje Øvstedal høstet storapplaus. Foto: Vidar Myklebust

FLEKSNES: Sjalusi og forviklinger for Fleksnes i Jan Rune Vestnes sin skikkelse, (Foto: Vidar Myklebust)

FLEKSNES: Sjalusi og forviklinger for Fleksnes i Jan Rune Vestnes sin skikkelse, Foto: Vidar Myklebust

KLASSIKER: Tre gretne gubber på en benk er en revyklassiker. Fra venstre Jan Rune Vestnes, Ole Magnus Herje Bauer og Terje Øvstedal. (Foto: Vidar Myklebust)

KLASSIKER: Tre gretne gubber på en benk er en revyklassiker. Fra venstre Jan Rune Vestnes, Ole Magnus Herje Bauer og Terje Øvstedal. Foto: Vidar Myklebust

FIKK SITT: Marcus og Martinus-fans fikk sitt. (Foto: Vidar Myklebust)

FIKK SITT: Marcus og Martinus-fans fikk sitt. Foto: Vidar Myklebust

ELLEVILL: Ole Magnus Herje Bauer som ellevill sjørøver. (Foto: Vidar Myklebust)

ELLEVILL: Ole Magnus Herje Bauer som ellevill sjørøver. Foto: Vidar Myklebust

SLAPP JUBELEN LØS: Hun var nervøs på forhånd, men etterpå kunne Elin Lindset (i svart drakt) og resten av teamet slippe jubelen løs. (Foto: Vidar Myklebust)

SLAPP JUBELEN LØS: Hun var nervøs på forhånd, men etterpå kunne Elin Lindset (i svart drakt) og resten av teamet slippe jubelen løs. Foto: Vidar Myklebust

Full jubel for Langt over streken

Hun var veldig nervøs på forhånd, men etterpå var Elin Lindset bare et eneste stort smil. Revyen «Langt over streken i Vestnes» ble en suksess.

– Jeg hadde en bombe i magen. Jeg greide nesten ikke snakke først. Men så ble det bra, sa Elin da hun gikk av scena og publikumsapplausen etter hvert hadde lagt seg.

Sammen med Ole Magnus Herje Bauer og Jan Rune Vestnes har hun laget og spilt i revyen «Langt over streken i Vestnes», som ble framført på Myra kulturhus på Vestnes i forrige uke. Imponerende 17 nummer gjennomførte de på rappen til stor jubel fra salen begge kveldene. Etter siste forestilling var skuespillerne svært godt fornøyd da de ble trampeklappet av scena.

– Det gikk kjempebra, mente Ole Magnus Herje Bauer, som briljerte med sine parodier.

Fra Fleksnes til Marcus & Martinus

Forestillingen var satt sammen av selvskrevne sketsjer, med utgangspunkt i meget folkekjære figurer som blant annet vaktmester Narvestad og de andre beboerne i Borettslaget, Fleksnes og hovedpersonene i Karl og Co. Her var også nyere kulturfenomener tatt på kornet, som Marcus og Martinus og en ellevill parodi på Kaptein Sabeltann. Flotte sanginnslag var det også blitt plass til.

Jobbet siden jul

De tre skuespillerne er elever på Vestnes kulturskole og med i Ungdomsgruppa, som er kulturskolens gruppe for elever med ulike hjelpebehov. Tidligere har de deltatt i flere oppsetninger, blant annet har de hatt stor suksess med en oppsetning om Bjørnstjerne Bjørnson som ble spilt i Alexandraparken i Molde, ”Langt over streken i Vestnes” har de jobbet med i flere måneder.

- Vi har jobbet målrettet med dette siden jul, sier Mette Mjelva, lærer ved kulturskolen og den som har regissert og dratt i trådene for å få forestillingen i stand.

– Ungdommene har sjøl bestemt hva slags figurer som skulle være med, og så har vi laget sketsjer rundt dem. Det er utrolig morsomt at det fungerte så bra, sier Mjelva, som gjerne vil ha flere med i Ungdomsgruppa.

– Vi har det utrolig morsomt sammen, men vi vil gjerne ha med flere. Her er alle er hjertelig velkomne uansett hvilke forutsetninger de har.

Erfaren hjelp

Etter sterkt ønske fra ungdommen sjøl var Vestnes sin egen revyveteran Terje Øvstedal hentet inn som skuespiller, medhjelper og altmuligmann til forestillingen.

– Kjempebra å ha med Terje. Han er veldig morsom, mener Jan Rune Vestnes, som i revyen hadde flere innslag sammen med Øvstedal som fikk salen til å riste av latter.

– Terje er selve gapskrattgeneralen, og ungdommene ser veldig opp til han. At vi har fått med han har vært helt fantastisk, sier Mjelva,

Imponert

Gapskrattgeneralen sjøl er full av lovord om Ungdomsgruppa.

– Fantastisk morsomt. Dette har vært en glede helt fra første stund, sier Øvstedal, som boltret seg på scena i kjent stil.

– Jeg er imponert over kreativiteten deres, disiplinen og arbeidsinnsatsen. Det var flere ganger under øvingene at de korrigerte meg når de ikke syntes det fungerte. Det er bra. Sluttresultatet er jeg veldig fornøyd med, sier Øvstedal.

Både Øvstedal, Mjelva og skuespillerne sjøl mener forestillingen bør være basis for nye prosjekt i revyformatet.

– Dette ga i alle fall mersmak. Vi har noen planer, sier Øvstedal lurt.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Kultur

Folketallet på øya tidboles på lørdag

Den Blå Timen – for sjette gang.

– Margot detter ikke ned i sutregrøfta

Nær 2000 billetter var solgt til Margot-forestillinga i januar. Så datt Ina Breivik ned fra scena i Bjørnsonsalen.

Derfor valgte de Stein Berg Oshaug

– Viktigste kvalifikasjon: Å styre en butikk.

– Tidspunktet for å ta over vervet kunne ikke vært bedre

Møt påtroppende styreleder i Moldejazz, Stein Berg Oshaug.

Se de tøffe kravene Solskjær stilte før han sa ja til Forren

– Vegard vet veldig godt hva jeg forventer. Og hva jeg ikke tolererer.

NOV med underskudd på hele fire milliarder

Oljesørvisselskapet ble kraftig rammet av oljenedturen.