Forrige uke kom nyheten om at Molde-bandet får årets Ung Artist-stipend, som innebærer studiotid i Dreamfarm Studio i Surnadal og spillejobb på Skjærvafest i Kristiansund i juli. Tirsdag ble det kjent at bandet også er en av seks superfinalister til den gjeve Musikkprisen, som blant andre Momentium står bak.

Det er Dyrisk, Revolt V, Conspectus, Astrid Ekern, Maria Løvås og Ol´Burger Beats som har gått videre til finalen, skriver juryformann Terje Erstad i en pressemelding.

– Nivået på de musikalske bidragene har vært svært høyt og bidragene vitner om god grobunn for et rikt musikkliv i der ute. Etter første stemmerunde har vi seks solide finalister som er med videre i kampen om plateinnspilling i Ocean Sound Recordings og spillejobb på Jugendfest på Color Line Stadion, sier Terje Erstad.

Finalespill på Terminalen

Finalistene skal nå til Terminalen Byscene i Ålesund den 3. mai for å spille foran publikum og juryen, med fri aldersgrense og gratis inngang.

– Her får vi bli bedre kjent med artistene, og se hvordan de fungerer som liveartister, sier Erstad.

Helt frem til finalekonserten kan publikum stemme på sin favoritt blant de seks finalistene. Under finalen skal hver av finalistene spille låten sin live

– Vinneren er ikke klar før alle publikumsstemmene er talte og juryen har fått gjort seg opp en mening om hvem som fortjener å vinne, forklarer Erstad.

I godt selskap

Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse med regional forankring som arrangeres som et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, AMFI Moa og Sunnmørsposten. I årets jury sitter Asbjørn Slettemark, Kristin Winsents, Kathrine Synnes Finnskog, Terje Erstad, Jostein Brekke, Ann-Elisabeth Stølhe og Eirik Meling.

Blant tidligere vinnere er Highasakite, Mikael Paskalev og Ine Hoem.

Revolt V deltar i konkurransen med låta "Unstable". Du kan gi dem din stemme her.