MOLDE: Lørdag var det klart for to forestillinger med de åtte danserne i Molde Dansekompani i salen til den nye kulturskolen.

- Vi har jobbet med koreografien siden november, parallellt med andre koreografier, sier koreograf og danselærer Elisabeth Ludwig. Hun forteller at elevene har 1,5 kompanitime i uka i tillegg til to obligatoriske dansekurs.

- Men de fleste danser mer, sier Ludwig.

Søken etter mening i livet

Ludwig forteller at årets forestilling, som har fått tittel "21", er mer abstrakt.

- Vi vil la publikum tolke litt selv. Men de ulike delene av forestillingen handler om søken etter mening i livet, sier Ludwig, som har latt seg inspirere av filmmusikk - både fransk og amerikansk.

- Elevene har vært med på å utarbeide koreografien. Jeg er veldig fornøyd med dem, danseteknisk har de hevet seg flere hakk. De tar ting raskt og gjør det til sitt eget. Soloene har de laget selv, og dansen rundt kofferten var improvisasjon, forteller Ludwig.

Nerver før forestilling

Flere av danserne var uvanlig nervøse før forestilling.

- Men så ble vi så utrolig glade da vi så at det var så mange som kom, sier Ingeborg Heggdal.

- Hva handlet dansen om for dere?

- Om livet! Om å være på ulike steder. På byen, på jobb, på trening. Man trekkes i mange ulike retninger, sier Mathilde Opstad Pettersson.

- Men så er det et mørkere parti der også. Det er jo sånn det er - at av og til er livet vanskelig, sier Ingeborg Heggdal.

Molde dansekompani består av Mathilde Opstad Pettersson, Helen Bjørnerem, Ingeborg Heggdal, Ingeborg Elise Græsdal, Synne Amundsgård, Anna Grimsmo, Hayden Galdames Myrbostad og Edvarda Harnes. Neste forestilling går lørdag 25. mars kl. 18.00 og er gratis. Dessuten skal forestillingen vises under fordypningsforestillingen til dans og musikk seinere i vår.