Suksess Skyøhyt vil lage konsertscene i Molde, i tillegg til festivalene som er på gang. Utsolgt konsert med Kvelertak i Kulturhuset i Molde lørdag er en god start. – Dette er bare begynnelsen, ifølge bookingansvarlig Frode Nakken. (Foto: Hogne Bø Pettersen)

Suksess Skyøhyt vil lage konsertscene i Molde, i tillegg til festivalene som er på gang. Utsolgt konsert med Kvelertak i Kulturhuset i Molde lørdag er en god start. – Dette er bare begynnelsen, ifølge bookingansvarlig Frode Nakken. Foto: Hogne Bø Pettersen

Kjekt: Thea Svenøy og Svein-Tore Vik mente Kvelertak levde opp til ryktet sitt som fantastisk konsertband. – Utrolig artig at de lykkes med slike konserter i Molde, sa Thea. (Foto: Hogne Bø Pettersen)

Kjekt: Thea Svenøy og Svein-Tore Vik mente Kvelertak levde opp til ryktet sitt som fantastisk konsertband. – Utrolig artig at de lykkes med slike konserter i Molde, sa Thea. Foto: Hogne Bø Pettersen

Gliste bredt Bookingansvarlig Frode Nakken var kjempefornøyd med å selge ut 440 billetter på Kvelertak. - Mandag lanserer vi artister til Skyhøyt-festivalen, verdens eneste festival på en aktiv flyplass, kunne han fortelle. (Foto: Hogne Bø Pettersen)

Gliste bredt Bookingansvarlig Frode Nakken var kjempefornøyd med å selge ut 440 billetter på Kvelertak. - Mandag lanserer vi artister til Skyhøyt-festivalen, verdens eneste festival på en aktiv flyplass, kunne han fortelle. Foto: Hogne Bø Pettersen

Skyhøy rockesuksess med Kvelertak

Molde kom et godt stykke på vegen for å bli rockeby igjen med Kvelertak-konsert. Ifølge Frode Nakken i Skyhøyt, er det bare starten.

– Utsolgt, konstaterer bookingansvarlig hos Skyhøyt, Frode Nakken fornøyd. Bak ham står det norske rockebandet Kvelertak på scena i Kulturhuset i Molde og spiller så svette, øl og annet fluidum skvetter over et ekstatisk publikum.

Metallica og talibanskjegg

Han er ikke overrasket over at bandet solgte ut. – Det er likevel merkelig. Et band som Kvelertak er noe som egentlig ikke alle skal like. Men de har en merkelig appell som gjør at alle aldersgrupper og demografier liker dem. Sjøl bestemora min er fan.

At Kvelertak bare to dager i forvegen ble annonsert i alle landets nettaviser som oppvarmere for Metallica var ifølge Nakken perfekt planlagt timing. Riktig nok blunker han når han sier dette.

Vi snakket med flere av de 440 som var på konserten. Sjøl om det var flere talibanskjegg per kvadratmeter enn man vanligvis ser i Molde var Nakkens observasjon om publikumsdemografien riktig. Det samtlige av de vi snakket med var enige om var at det var på tide at det ble arrangert ordentlig rockekonsert i Molde igjen. Flere hadde kjørt både to og tre timer for å komme til Molde denne lørdagen.

Kvelertak for første gang

Per Gammelsæter fra Molde var på sin første Kvelertak-konsert. – Jeg hørte dem første gang på vorspiel i dag, og jeg kjøpte denne Kvelertak-skjorta av verten. Men dette er jo kjempebra! Herlig at Skyhøyt lykkes med dette!

Thea Svenøy fra Fræna synes også det var kjekt at så mange kom. – Dette er min første konsert med Kvelertak, og jeg må si at ryktet om hvor bra de er på konsert er ikke overdrevet!

Bli konsertby igjen

Frode Nakken sier at målet er å få til en etablert konsertscene i Molde, slik som i Ålesund.

– Molde var en bra konsertby før, og det må vi klare å få til igjen.

I tillegg skal Skyhøyt arrangere to festivaler i sommer. Den første er i juni og skal foregå på Retiro. Men den som har vekket mest oppsikt er festivalen som skal være i slutten av august på flystripa på Årø.

– Så vidt jeg vet er dette den eneste festivalen som foregår på en flyplass som er i drift.

Hvilke artister kommer til denne? Det går rykter om at Kvelertak kommer da også.

– Det får du vite på mandag. Da annonserer vi ti artister som er booket og bekreftet.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Kultur

Klar med ny roman i november

Edvards Hoem fjerde bind i slektskrøniken får tittelen «Liv andre har levd».

Skyhøyt flyttes igjen

Dårlig billettsalg gjør at festivalen flyttes til østsida av Aker stadion.

Stolt Rabaldersjef etter barnefestivalen

Nær 1700 besøkte Rabalderfestivalen. Som gikk i pluss med 2500 kr. Festivalsjef Eivind Fadnes er fornøyd, stolt, og har lært mye.

Mange romsdalsstemmer til Operafestukene

Beate Mordal, Ole Andreas Silseth, Yngve Gåsøy og Odd Arne Halaas blir å høre under Operafestukene i Kristiansund i februar neste år.

Her er det plass til flere

Hovedopptaket er ferdig, men det er fortsatt mulig å søke på tilbudene hos kulturskolen.

Millionløft for turstiar

Set i verk tiltak som skal bøte på den store slitasjen på stiar i Moldemarka.

– Det viktigste er kvaliteten og ferdighetene til spillerne, ikke hvor de kommer fra

Ole Gunnar Solskjær vil gjerne ha lokale spillere på Molde-laget. Men da må de være gode nok.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

LESERINNLEGG

SVs fem krav

«Når SV no fossar fram på målingane blir desse krava både viktigare og vektigare.»