- De er kjekke og flinke til å synge. Vi har gledet oss sykt mye hele uka.

13-åringene Elina Orseth og Maja Heggdal Lyster tok turen fra Midsund til Molde sammen med venninnegjengen sin for å se fra se premieren på ”Sammen om drømmen”, idoldokumentaren om fenomenet Marcus og Martinus. Gjengen reiste fra Midsund rett etter skoletid fredag og ladet opp til premieren med shopping og kjøpesenterbesøk i Molde. Nå er forventningene på topp og kinnene malt med store M-er.

- Vi har vært fan av Marcus og Martinus siden de vant MGP junior i 2012. De er bare utrolig bra, slår jentene fast før de forsvinner inn i salen i en sky av popcorn.

Innfridde

Og forventningene blir innfridd. Da Budstikka møter jentene etter filmen svever de fortsatt og er om mulig blitt enda mer fan av tvillingene.

- Alt var bra. Alt. Det var enda bedre enn jeg trodde, mener Elina og får full støtte fra resten av gjengen.

- Var det noe som overrasket dere?

- Vi visste det meste fra før. Men kanskje at de kranglet. Men det var greit å se at de kan gjøre det også. At de ikke bare er venner og smiler hele tiden.

- Babybildene av dem i begynnelsen var ekstra bra. Da holdt jeg på å grine, mener Annette Ræstad (11)  som har med seg mamma Ingrid Moltubakk Ræstad på turen fra Midsund. Og også mor er fornøyd.

- Kjempebra. Stort for både store og små dette.

Familietur

Familien Malo fra Skåla gjorde kinopremieren til en begivenhet for hele familien.

- Vi har allerede vært på tre konserter med dem før, og de blir bare bedre og bedre. Så det er klart at denne filmen må vi bare ha med oss, sier mamma June Christel Malo mens hun sitter og venter på at dørene skal åpne sammen med barna Nelly Amalie på 11 og Bendik på 8. Også pappa Mads er med, men han må avsted å kjøpe popcorn.

- Hva er den beste låta?

- ”Together”, sier familien nesten i kor.

- Men alle er bra. Veldig fengende.

Ikke siden Bølgen

Utsolgt storsal betyr kjempetrykk i kinokiosken. Og først da filmen var godt og vel i gang kunne kioskassisten Magnus Ervik endelig puste ut. Da hadde han solgt popcorn og sjokolade på høygir i en time.

- Såpass kjør har det ikke vært siden premieren på ”Bølgen” tror jeg. Men bare morsomt det. Og bra at det er norske filmer som trekker så mye folk.