Onsdag slapp Bjerkeset nyheten om at Hans Majestet Kongens Garde 3. kompani (musikk og drill) kommer til Nesset Musikkfest, som arrangeres i slutten av juni.

– Dette blir historisk! Og litt av et syn! Torsdag 22. juni blir det drilloppvisning og marsjering i Eidsvåg sentrum, der også korps fra regionen skal delta. Det blir mange hundre, og forhåpentligvis enda flere som kommer for å se på, sier Lars Petter Bjerkeset.

Rakrygget presisjon

Bjerkeset selv er ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps, men har ikke brukt sine kontakter for å få garden til Nesset.

– Festivalens kunstneriske råd har sendt søknad på vanlig måte. Men understreket formålet; at vi er opptatt av unge musikere, og særlig av korps, sier Bjerkeset, som selv startet sin musikerkarriere i skolekorpset.

– Derfor vi legge opp til workshop onsdag, der så mange korps som mulig skal være med. Det blir spilling og marsjtrening. Torsdag blir det oppvisning, og festkonsert, der festivalsjefen selv stiller som solist, sier Bjerkeset.

– For folk som ikke har hørt og sett garden - hva kan de forvente?

– Rakrygget presisjon og perfeksjon ut til fingerspissene. Blankpussede sko og uniformer. Samtidig er de folkelige. De klarer å marsjere og spille samtidig. Og fordi det er på tampen av sesongen, vil nok drilloppvisningen være på toppnivå. Det er unge folk, som holder et sjukt bra nivå, sier Bjerkeset

Madrasser søkes

Bjerkeset forteller at dirigenten, major Eldar Nilsen, har sitt siste år før han blir pensjonist. Det synes han er ekstra stas.

– Garden kommer til Nesset i tre busser og en lastebil, forteller festivalsjefen.

– Hvor skal dere gjøre av alle sammen?

– Trolig blir det innkvartering i den nye flerbrukshallen. Jeg må nok få ut en søknad med ordlyden "Vil du låne bort en madrass til en gardist", humrer Bjerkeset.

– Garden har før vært på fjelltur i lakksko og uniform. Blir det aktuelt i Nesset?

– Ja, vi har lufta noen litt småsprøe ideer. Vi har jo en fantastisk natur vi må benytte oss av. Så får vi se hva vi får til!

Fra før er det klart at Tine Thing Helseth, Ramon Figueras Alsius, Red Hot (Big Band), Vilos Trio og Brasskompaniet kommer til Nesset Musikkfest.

I 2015 besøkte kompaniet nordligere deler av landet. I Harstad, der de besteg de fjellet Keipen (490 m.o.h.) i full paradeuniform med lakksko kommer til Nesset Musikkfest. Foto: Anette Ask