ALS-sjuke Bjørn Åge Misund (46) har nå fått det synlige beviset på at Romsdals Budstikkes lesere har kåret nettopp han til Årets romsdaling 2016. Tradisjonen tro er det Arne Nøst som har malt bildet som utdeles til Årets romsdaling. Det viser en Bjørn Åge Misund i sitt ess, i skiutstyr og med solbriller. Denne gangen med Måndalen i bakgrunnen.

- Jeg synes kunstverket er midt i blinken! Maleriet speiler personligheten min helt topp. Og så er det veldig hyggelig at han fikk med Måndalen og meg i skiutstyr. I tillegg så synes jeg maleriet er utrolig fint, så det har allerede fått hedersplassen i stua, sier Bjørn Åge Misund.

Han skal nå gjennom et operasjonsinngrep som kalles trakostemi, som innebærer at livet fortsetter med hjemmerespiratorbehandling. Egentlig skulle Bjørn Åge innlegges på Buskerud sentralsjukehus denne uka.

- Operasjon er utsatt på grunn av overfylt lungeavdeling i Drammen. Dette skyldtes mange tilfeller av influensa og flere tilfeller av RS-virus på avdelingen. De ville ikke utsette meg for smitterisikoen. Jeg regner med å få ny dato for operasjon snarest, det blir en utsettelse på cirka 14 dager.