Trondheim kommune har opprettet et stipend på 200.000 kroner som skal gå til en bykunstner hvert år framover. Til den aller første tildelingen var tre kunstnere nominert: Musikeren Ola Kvernberg, tegner og tekstforfatter Charlotte Rostad og forfatter Rune Fånes Hjemås. Tirsdag ble det klart at Ola Kvernberg stakk av med det gjeve oppdraget, skriver Adressa (betalingsartikkel).

Sjangeroverskridende utøver og komponist

"Ola Kvernberg har i flere år vist at han er en av Norges, om ikke en av verdens beste, jazzfiolinister. Fra å jobbe innenfor en mer tradisjonell norm har han utviklet spillet sitt til å omfavne langt mer sjangeroverskridende former. De siste årene har han bevist at han også er et kompositorisk talent", heter det i nominasjonsteksten på Trondheim kommune sine nettsider. Tirsdag kl. 12.00 ble det under et arrangement i Trondheim Kunsthall offentliggjort at Kvernberg blir trønderbyens første bykunstner.

Ydmyk Kvernberg

- Ydmyk og enormt takknemlig for å motta Trondheim Kommune sitt bykunstnerstipend. Jeg er utrolig stolt av denna byen, med alle sine talent, alle sine initiativ - rett og slett et ekstremt framoverlent kulturliv. Gleder meg til et 2017 med klampen i bånn og max felespelling, skriver Kvernberg selv på sin facebook.

Trondheim kommunes bykunstnerstipend er på 200.000 kroner og kan tildeles personer eller grupper av profesjonelle kunstnere. Formålet med stipendet er å gi gode arbeidsbetingelser for kunstnere i Trondheim med anledning til faglig fordypning, forskning og produksjon over en lengre tidsperiode.