– Det er noen år siden jeg laget den, men det er først nå nylig den er blitt digitalisert og gjort tilgjengelig, sier Molde-artisten.

Ektemannen Per Hammervoll spiller alle instrument på platen, mens hun selv er ansvarlig for tekst, melodi og vokal. Nå er hun i ferd med å lage video til låta, også det gjør hun selv.

– Jeg elsker julesanger og skulle gjerne laget et helt album av det. Men vi er begge i en travel tid, med flytting ut av ett hus og innredning og flytting til et annet.

– Har du fått noen reaksjoner fra de som har fått høre den?

– Ja, vi har også spilt den live, blant annet på et arrangement Frelsesarmeen hadde nylig. Når folk etterpå kommer bort til meg og sier de fikk gåsehud, er jeg fornøyd, sier hun.

Låten ble spilt noen ganger på NRK Møre og Romsdal for et par år siden, men det er først nå den er gjort digitalt tilgjengelig på Spotify og Tidal.

– Nå er jeg midt i redigeringen av videoen, med masse snø og julestemning fra Gussiåsen, der jeg vokste opp. Det er så artig! Så her blir det ikke vasket til jul. Kanskje baker jeg noen småkaker, men det får være nok, sier Liv Karin Lange.