– Jeg er jo født i Molde, vet du. Og min aller første konsert holdt jeg i Molde, på Dockside. Jeg var ti år og gitaren jeg spilte på var mye større enn meg. Det var stebestefaren min Ebbe som ordnet det, sier Maria Holand Tøsse, som har både mor, tante og brødre, samt annen familie og kjente, i Molde.

Konsert på gamle kulturhuset

27-åringen, kjent fra Idol, X-faktor og Det store korslaget, og altså som bruden som sang til sin tilkommende mens hun gikk opp kirkegulvet, har base i Ålesund, og er oppvokst i Stordal. I en periode jobbet hun hos Fylkesmannen og hun har også vært journalist i NRK Møre og Romsdal - inntil hun giftet seg i fjor sommer.

– Vi hadde jo aldri drømt om en slik respons på videoen. Det tok fullstendig av. Vi ble intervjuet av norske medier og var til og med på japansk tv. Den rørte folk fra hele verden, sier Maria, og legger til:

– Etter det begynte jeg å tenke litt nytt. Og bestemte meg for å satse som artist. Og så langt har det gått bra!

Se YouTube-videoen, som har over 34 millioner visninger, øverst i saken!

Sparker jula inn

Førstkommende lørdag synger Maria og bandet Spark jula inn i Molde, på det gamle kulturhuset.

– Vi har fått så god respons på denne konserten, som er en kombinasjon av julekonsert og dans etterpå. Mamma og tante insisterte på at når vi først skulle ta turen, måtte vi få romsdalingene til å danse også, sier Maria. Konserten starter 18.00 og varer halvannen time. Så spiller gjengen opp til dans fra 22.00 og utover natta. Det vil også være mulighet for å kjøpe noe godt å drikke.

– Vi skal vi lage til en lun og magisk stemning på det gamle kulturhuset, som har plass til rundt 300 publikummere, lover Maria.

Bandet Spark er et band fra Skodje som spiller opp til dans i bygd og by. Bak trommene finner vi Jan-Erik Bakkelid, på bass Lars Øverås, på tangenter Helge Johan Berg og Trond P. Gisnås spiller både gitar, fele og mandolin.

Maria Holand Tøsse og bandet Spark på Skodje på Nerskøyløa, der det ble ekstrakonsert. Foto: Marianne With Nor