– Jeg var ekstra nervøs. Klart det. Det er alltid nervøst foran en premiere og det er noe helt spesielt med å ha premiere foran slekta og gamle venner, ingen tvil om det, sa Rydjord etter at premieren var vel unnagjort, og han kunne senke skuldrene og puste ut. Da hadde han gjennomført halvannen time som dansebandmusiker og singel mann med midtlivskrise og fått dundrende applaus for prestasjonen. Han la ikke skjul på at han var lettet.

– Jeg er kjempefornøyd. Responsen fra salen var helt topp. Ikke så rart, det er et veldig velvillig innstilt publikum her på Kleive. Og det er rett og slett dritgøy å spille i band!

Stemningen i taket

Stykket «Midt i livet» skulle egentlig ha urpremiere på Plassen i Molde i slutten av september. Men sykdom gjorde at premieren og hele turneen måtte utsettes. Når stykket så ble klart til å settes opp igjen valgte Teatret Vårt å gjøre noe så uvanlig som å legge urpremieren ut på landet. Og de kunne neppe valgt et særlig bedre premierested for «Midt i Livet» enn grendahuset på Kleive.

Stykket om de tre single mennene i tredveårene som danner danseband for å få draget på damene gikk rett hjem hos publikum. Kleivingene kjente sin besøkelsestid, fylte opp forsamlingshuset til siste plass, og bidro til at det definitivt ble annen og mer livlig stemning både før, under og etter forestillingen enn det vanligvis er på teaterpremierer.

Teatret Vårt hadde også satt opp egen buss fra Molde for å frakte publikum fram og tilbake.

Utsatt premiere

Stykket er skrevet av Bjørnar Lisether Teigen, som også står på scenen sammen med Lars Melsæter Rydjord og Hugo Mikal Skår.

Skuespillernes band har fått navnet «Kommu9kazjon», og bandet har allerede fått mye oppmerksomhet. Lenge før den etterlengtete premieren på Kleive har liksombandet lansert låta og videoen «Damer og topptur». De opptrådte også foran flere hundre publikummere på åpningen av Bjørnsonfestivalen.

Nå går stykket ut på turne, og skal ifølge turnéplanen spilles på ni mindre scener rundt i fylket i november. 23.november spilles stykket på Myra kulturhus på Vestnes, dagen etter står Soltun på Aukra for tur, mens Isfjorden samfunnshus får besøk 25. november. 9., 16. og 17. desember spilles «Midt i Livet»på Storyville i Molde.