Lørdag 1. oktober blir det nok å henge fingrene i for pianist og band-leder André Gussiås og resten av bandet hans.

Kl. 18.00 blir det konsert med sunnmørskoret Von Dess i det gamle kulturhuset. Tre timer seinere skal de være klare for Oktoberfest på Løkta.

– Det blir en særdeles travel lørdag. Det er sjelden to jobber havner på samme kveld. Men her var det slik at 1. oktober passet best for Von Dess. Da oktoberfesten dukket opp, så vi på mulighetene. Med god planlegging og musikkutstyr på plass begge steder, får vi dette til, sier André Gussiås.

Popkonsert

Gussiås har kjent dirigent i Von Dess, sangpedagog Solveig Håvik – mor til Ingrid Helene Håvik i Highasakite – i mange år, blant annet gjennom Romsdalskoret.

– Jeg vet at når Solveig står i bresjen for noe, da blir det bra, slår André Gussiås fast.

– Repertoaret på korkonserten - hva kan du si om det?

– Det blir sanger i poplandskapet, som vil fungere bra med band. Det er låter fra Vamp, Michael Jackson, Robby Williams, John Legend, Michael Bubblé. Mange fine låter. Jeg tror det blir en koselig, fin konsert, i et lokale med mye kultur i veggene, sier André Gussiås, og legger til:

– Såvidt jeg vet er det første gang Von Dess synger i Molde. Så det blir nærmest som en liten firmatur, dette.

Stor ståhei

Fra korkonserten bærer det rett ned til Løkta og en helt annen sjanger på årets Oktoberfest.

– Vår oppgave er å skape god stemning! Det blir høy allsangfaktor. Alt fra Di Derre til Bruce Springsteen, sier André Gussiås, som har med seg sitt faste grunnkomp i Stian Romuld på trommer, Hallgeir Solli på gitarer og Petter Ugelvik på bass.

– På Løkta får vi også selskap av Tonje Hjemli Holen og Mats Nerli. Det blir løst og ledig, og ikke så faste former, sier Gussiås, og legger til andre vil ta seg av ompa-taktene.

– Molde Janitsjars tyrolergruppe med Leif Skeidsvoll i spissen bidrar det. Så da bør det bli god stemning i teltet!