7. og 8. oktober blir det skikkelig Harry Potter-maraton i Rauma kulturhus.

- Vi skal gjøre noe så uvanlig som å arrangere et filmmaraton på 19 timer og 40 minutter. Og det er uten pauser. Med pauser er det et ca 23 timer langt arrangement, sier Thomas E. Trana i Rauma MiniCon.

Mens de fleste i Harry Potter-filmene ikke tør å si navnet på Voldemort, får ikke Trana lov til å bruke Harry Potter-navnet i sin markedsføring. Derfor må de kalle arrangementet J.K. Rowling-maraton.

- J.K. Rowlings litterære verker og filmer er i vinden igjen for tida, og vi fant ut det var på tide å gjøre noe moro og spennende ut av det hele. Alle filmene med "gutten som overlevde" vises over to dager. Filmene vises i 2D.

Trana oppfordrer folk til å kle seg ut.

- Kom som du er. Eller kom som du vil være. Gompefødt, halvblods- eller helblods Trollmann, Jøtul, Husnisse eller annet fra det magiske universet. Er du utkledd 7. oktober er du med i trekningen av flotte premier. Opplevelsen starter med å sitte under Valghatten og bli sortert inn i Griffing, Håsblås, Ravnklo eller Smygard. Vinner du noe, eller gjør du noe positivt, får huset ditt poeng. Huset med flest poeng før siste filmen vinner premie.

Deltakerne ønskes velkommen i Rauma Kulturhus med ekte (alkoholfritt) Smørterøl. Arrangøren har også laget hotellavtale for folk som kommer fra andre steder for å være med på Harry Potter-arrangementet.

På Åndalsnes kan du også prøve Valghatten, slik at du kommer på et av lagene. Foto: Privat