Onsdag kveld holder Chris Thomas King (52) konsert i Kleive kirke. Den innovative og prisbelønte bluesmusikeren er på miniturné i Europa – Kleive er siste stopp i Norge.

Multitalent

– At han nå dukker opp i Kleive kirke er en kjempefjær i hatten for Fan it Blues Club, sier Kåre Amundsen i bluesklubben.

Chris Thomas King har gitt ut 16 album, har deltatt på ytterligere ti, og han har vært med i en rekke film- og tv-produksjoner, deriblant «O Brother, Where Art Thou?» med George Clooney i hovedrollen.

Sjangerblanding

Han fikk sitt store gjennombrudd som musiker i 1989 da han opptrådte på David Letterman Show. Mange bluesfestivaler var likevel skeptiske til ham i en årrekke på grunn av sjangerblandingene han sto for. Han blandet nemlig hip-hop, elektronika og noen ganger også country med god gammeldags blues.

Chris Thomas King valgte likevel å fortsette med sin særegne musikk, og etablerte også sitt eget plateselskap. Drøyt 30 år etter den første utgivelsen har han nå solgt millioner av plater, turnert verden rundt flere ganger og vunnet en rekke priser.

– Er det noe du ikke bør gå glipp av, er det Chris Thomas King, oppsummerer Kåre Amundsen.

Chris Thomas King fikk sitt store gjennombrudd som musiker i 1989 da han opptrådte på David Letterman Show. Foto: christhomasking.com