Forfatter Linnéa Myhre sin tredje bok, Hver gang du forlater meg, kom i salg fredag 16. september. Fem dager seinere er førsteopplaget på 10.000 bøker nær utsolgt fra forlaget.

– Det er uvanlig mye, og langt fra hverdagskost, sier Richard Aarø, forlagssjef hos Tiden, og legger til:

– Mange har ventet på den nye romanen. Derfor er den bestilt inn hos bokhandlene i rikt monn.

– Blir det nå et andre opplag?

Gode anmeldelser

Linnéa Myhres tredje roman, Hver gang du forlater meg, beskrives som en kjærlighetsroman og har fått flere positive anmeldelser.

«Hver gang du forlater meg er en vellykket fortelling om hvordan den altoppslukende kjærligheten kan få mennesker til å miste seg selv, og når alt er over, starter kampen for å finne tilbake til hvem man er. ... For Myhre kan skrive. Absolutt. Og innimellom blir det skikkelig bra. Og morsomt», skriver Brynjulf Jung Tjønn i VG, mens Romsdals Budstikkes anmelder Endre Ruset mener at «Dette er på sitt beste svært god lesning, særlig der Myhre bruker humor og alvor om hverandre. ... Hver gang du forlater meg er en anstendig roman om å prøve å finne fotfeste i livet. Litt trist, litt desperat, litt morsom».

– Jeg tror Linnéas bøker treffer noe i tiden. Det er en overvekt av unge lesere, som kjenner seg igjen. Hun treffer tematisk, og med denne boka, om kjærlighetssorg, treffer hun kanskje enda bredere. Vi vet jo at «Skam-generasjonen» ikke bare er ungdom, sier Aarø.

Bokbades onsdag kveld

Onsdag 21. september er det er det offisiell slippfest på Parkteatret Scene i Oslo, der forfatteren skal bokbades av psykiater Finn Skårderud. Skårderud har vært Myhres psykiater i flere år, og de to har også tidligere hatt litterære arrangement sammen.