Operaen i Kristiansund ble forrige torsdag kåret til tiårets verdiskapere innenfor henholdsvis næring og kultur. De fikk prisen sammen med hjørnesteinsbedriften Vestbase, som også har vært med som sponsor i Operalauget i flere år.

Verdiskaperprisen deles ut av SpareBank 1 Nordvest og Tidens Krav.

Operasjef Line Lønning Andresen var tilstede under konferansen og mottok prisen på vegne av Operaen i Kristiansund.

- Dette vil inspirere oss til å fortsette arbeidet for at Operaen fortsatt skal være et kulturelt fyrtårn i regionen vår. Denne prisen deler Operaens ansatte med alle våre frivillige og sponsorer. Uten dem hadde vi ikke vært der vi er i dag, uttaler Lønning Andresen i ei pressemelding.

Fremtidsrettet og nyskapende

Kriteriene for prisen er at den skal gå til en bedrift/organisasjon/privatperson på Nordmøre som basert på fremtidsrettede og nyskapende ideer kan vise til konkrete prosjekter og/eller aktiviteter med positive ringvirkninger for Nordmøre de siste 10 årene. I tillegg legger juryen vekt på nyskaping, markedsføring av Nordmøre, arbeidsplasser, lønnsomhet og samfunnsansvar.

I anledning tiårsjubileet for Verdiskaperprisen ble tiårets verdiskapere innenfor kultur og næring kåret. Da ble det sett på perioden fra 2006 og fram til 2016.

Juryens begrunnelse:

Nordmøre har mange verdiskapere innen kultur. Dette kommer også fram hvis vi ser på hvem som er tidligere vinnere. Der står Nordic Light, Norway Events og Kristiansund Ballklubb.

Årets vinner er en tradisjonsbærer. Ja, den er ikke bare det. Den har skapt sin egen tradisjon. Årets vinner er senter i et nav av aktiviteter flere steder på og utenfor Nordmøre.

Årets vinner er preget av nyskapning. Dette gjelder ikke bare når det gjelder innhold, men også på hvor kulturen blir presentert.

Årets vinner har markedsført Nordmøre både regionalt og nasjonalt. For mange er den et kjært kjælenavn på regionsenteret.

Årets vinner er den største kulturarbeidsplassen på Nordmøre og har i dag vel 30 årsverk. Det er lagt stein på stein i en periode på over 40 år. I tillegg yter den uvurderlige bidrag til både amatører og profesjonelle.

Årets vinner har tatt og tar et stort samfunnsansvar. Dette gjelder kanskje spesielt rettet mot barn og unge, men også som flittig bestiller av nyskrevne verk.