Jugendfest, i regi av Momentium, går nok en gang av stabelen i Ålesund på Colorline stadion. Som vanlig foregår den siste helgen før skolestart, noe studentene i Ålesund kombinerer med åpningsuken sin.

Det ble en kveld i DJ-enes tegn da de tre siste artistene alle mikset musikk, noen ispedd sine egne låter, bak store miksepulter. Alt akkompagnert av fyrverkeri, konfetti, røyk og et gedigent lysshow.

Første stadionkonsert for Red Hot

Red Hot var årets romsdalsrepresentanter, og de gledet seg veldig.

– Dette er vår første stadionkonsert noensinne, så det er klart at nervene er litt mer i spenn enn til vanlig, sier vokalist i Red Hot, Knut Marius Djupvik like før konsertstart på Colorline Stadion i Ålesund.

Fin sommer

Hvorfor de fikk invitasjonen til å komme på Jugenfest er han litt usikker på.

– Vi spiller for tiden inn ny musikk i Ocean Sound Recording studio på Giske, og det drives jo av de samme folkene som driver Jugendfest. Kan være noe der.

Rent generelt mener han at Red Hot har begynt å få et sterkt konsertrykte over hele landet.

– Onsdag spilte vi i Trondheim, i kveld spiller vi her og i morgen skal vi til trebåtfestivalen i Ulsteinvik. På toppen av det har i Moldejazz og Kongsberg jazzfestival og en del andre, så det har vært en fin sommer.

Lyse utsikter

I tillegg jobbes det med nye låter.

– Vi har ikke planer om noe fullengder enda, men vi har tenkt å gi ut noen singler neste år. Mulig det blir musikkvideo også.

Neste år ser også ut til å bli bra på flere måter.

– Jeg kan ikke gå ut med detaljer, men vi har aldri før hatt så mange henvendelser så tidlig på høsten. Men jeg må ikke skryte, for det kan jo hende det ender opp i ingenting, ha ha.

En drøm å spille på stadion

Å spille stadionkonsert er uansett svært.

– Dette er jo noe jeg har drømt om siden jeg var liten: Å spille på en stor stadion. Det er første gang for oss alle i Red Hot, og det bruser litt ekstra innvendig. Jeg har en helt annen fokus en jeg har hatt på tidligere spillejobber. Det er noe ekstra i luften. Det var først da vi kom hit vi innså hvor stort spillestedet og scena egentlig er.

Han sier at resten av bandet også gleder seg. Og det å vinne over et publikum som ikke har hørt dem før ser de på som en fin utfordring.

– Når vi spiller på Moldejazz går ting litt mer av seg selv. Folk kjenner musikken vår godt og vet hvor de skal synge med og sånn. Men i kveld må vi overbevise mange som ikke har hørt oss før. Det er både spennende og skummelt. Man må føle på publikum og legge løypa opp etter hvert som man går.

Men målet er akkurat som på Moldejazz.

– Før vi går av scena skal vi ha gjort folk glade og få dem med på å synge litt.

Sivert Høyem og Alan Walker

Etter Red Hot spilte Sivert Høyem, som leverte en knallkonsert, til tross for at folk fortsatt var i ferd med å komme inn på stadion.

Alan Walker etterfulgte Høyem og det markerte slutten på Jugendfest fredag som en konsertarena og det gikk over til å bli et raveparty.

Det var først da Walker gikk på scenen det begynte å bli fullt ute på gressmatta, og han fikk nesten ti tusen ungdommer i synkron dansing. Med lys, røyk, konfetti og fyrverkeri ble det fest på Colorline stadion. Walker er blant de mest spilte artistene på Spotify, og har i vinter levert flere hits. Ikke minst «Sing me to sleep» som skapte allsang blant publikum.

Oliver Heldens og DJ Broiler

Da Oliver Heldens gikk på scena var det endelig blitt helt fullt, og folk danset, hoppet, veivet med armene og sang med til alt fra Abba (!) og til mer moderne EDM.

Men da Broiler kom på scena og brølte ustanselig «Åååååleeeeesuuuund» tok det fullstendig av. Ikke bare hos publikum, men også med effekter, fyrverkeri, konfetti og lysshow.

Det var til sammen nesten 11.000 personer innom Colorline stadion fredag kveld. Jugendfest fortsetter i dag med blant annet Cc Cowboys, Matoma og gode gamle Europe. Det er solgt 12.000 billetter.

Vi kommer med fyldig bildegalleri og rapporter fra Jugendfest lørdag kveld!