Ryktene har gått om at Alexandraparken forsvinner når Havnevesenet bygger nytt bygg. Dette avkreftet Moldejazz på pressekonferanse i dag.

Da styreleder i Moldejazz, Willy Loftheim, nestleder i styret, Torgeir Dahl og festivalsjef Hans-Olav Solli innkalte til pressekonferanse for oppsummering av årets festival, var det en langt, langt blidere trio enn den som kalte inn i fjor. Da var det røde tall over hele linja.

Ola Kvernberg leverte

Beskjeden er klar:

– Festivalen har solgt langt flere billetter enn det vi hadde budsjettert med, sa Loftheim.

– Etter at jeg overtok som styreleder 1. august i fjor startet vi en opprydding i det økonomiske, og det fikk vi heldigvis raskt ordnet opp i.

Loftheim mente at dette hadde gjort at de kunne være langt mer på offensiven rundt planleggingen enn fryktet. – Det vi ser denne uken er resultatet av arbeidet vi gjorde. I tillegg vil jeg framheve at selv om vi er en liten administrasjon, så har vi et stort fagmiljø og støtte oss på og be om råd, blant annet programkomiteen. Det er uvurderlig.

Hans-Olav Solli ble i fjor ansatt som festivalsjef på full tid. Han var smørblid og viste fram t-skjorta med årets Artist in Residence, Ola Kvernberg.

– Denne tror jeg mange vil ønske å gå med i årene framover. Ola har vist at han var et riktig valg for han har vist en enorm musikalsk spennvidde denne uken. Alt fra åpningskonserten til konserten med Joshua Redman som folk framhevet som ett av mange høydepunkt.

Unik festival

Til sammen ble det solgt 25 000 billetter til årets festival, og 16 konserter var utsolgte. – Men da vil jeg påpeke at i tillegg kommer gratiskonserten Break of Day hvor 900 mennesker møtte opp. I tillegg til 25 gratiskonserter i Alexandraparken, noe som også er unikt for Moldejazz, sa Hans-Olav.

Det er det unike med Moldejazz Hans-Olav vil ha fram.

– Vi presenterer artister og samarbeid mellom artister som ingen andre har gjort. Jeg sier ikke at det ikke kunne skjedd på andre festivaler også, men det er vi som faktisk gjør det.

Alexandraparken videreføres

Neste år vil Havnevesenet bygge nytt bygg i havneområdet ved Alexandraparken. Det har gått flere rykter om at dette vil føre til at man neste år må finne seg en ny plass å ha konsertteltet. Dette avkreftet nestleder i styret, Torgeir Dahl.

– Det er riktig at de skal bygge de. Men det er avstemt med våre behov for å bruke arenaen. Det vil ikke forryke muligheten til å bruke Alexandraparken. Tvert i mot vil det kanskje bli mer tilrettelagt, men planene er ikke helt ferdige enda.

Molde Forum og knutepunktordningen

På spørsmål om det ville bli overskudd i år svarte Willy Loftheim at det var for tidlig å si, men at det så lovende ut. Økonomien i Molde Forum var også under kontroll, men det var ikke tatt noe avgjørelse om salg av produksjonsselskapet.

– Vi skal uansett flytte selskapet fra Årødalen til sentrum, sa Loftheim.

Den sittende regjeringen har tatt til orde for å legge ned knutepunktordningen som Moldejazz er en del av. Dette betyr at Moldejazz vil miste millioner i offentlig støtte. Her er det enda ikke tatt noen endelig avgjørelse.

– Vi har oppfylt alle forpliktelser som knutepunktordningen har som kriterier, sa Hans-Olav Solli.

– Men Kulturrådet jobber med saken, og vi skal få beskjed i desember. Det er alt vi vet. Dere journalister kan sikkert finne ut mer enn meg, he he.

Uansett mente trioen at årets festival var en kunstnerisk suksess. – Folk har sagt til meg at de har fått tilbake den gode gamle festivalfølelsen, sa Solli.

– Bedre tilbakemelding kan man ikke få.