Grå skyer henger tungt over Moldejazz' ærverdige konsertarena, Romsdalsmuseet, fredag ettermiddag. Været er likevel ingen hindring for de flere tusen publikummerne som har tatt turen for å høre nåtidas musikk i datidens omgivelser. Rett før Ivan Ave skal rappe i gang låta "water" åpner himmelen seg, og regnet bøtter ned. Flere hvite spøkelser sponset av Amfi, Dagbladet og andre selskaper dukker opp  rundt om på museets grøntområder. Regnponchoen må fram. Men ikke lenge etter slår været om, og sola titter fram. Moldejazz 2016 er ei solskinnshistorie.

Lover godt

Festivalsjef, Hans-Olav Solli, forteller at festivalen er et døgn unna klassifiseres som en knallsuksess.

- Det har gått som vi hadde håpt, og ennå bedre enn det. Vi er nærmest på budsjett med billettsalget på museet, sier festivalsjefen.

Det er fremdeles en del tall som mangler før man kan konkludere med et beløp, etter som mat, drikke og salg fra museumskonsertene skal tas med. Men det lover godt for Moldejazz i år. Solli beskriver konsertene på museet som en eksklusiv opplevelse.

Enkle grep

Moldejazz har tatt enkle grep for å gjøre festivalen bedre, og konserten på museet er et av dem. Scena er flyttet lenger fram, for å gi en mer intim konsertopplevelse og det er satt opp telt med egen dj ved inngangen.

- Det er enkle grep vi har tatt. Men vi får gode tilbakemeldinger. Spesielt på storskjermen. Det gjør at alle får meg seg det som skjer på konsertene, ned i minste detalj. Vi leverer et høykvalitetsprodukt. Det er Moldejazz kjent for, sier Solli.

Funnet seg selv

De siste årene har flere ment at Moldejazz har mistet seg selv, og vært utydelig som jazzfestival. I år har festvalen reindyrket jazzprofilen.

- Vi har sørget for at museumskonsertene blir en integrert del av jazzfestivalen. Gjennom å ha artister med bredde, og flere innslag av jazz. Vi har vært bevisst på det vi har gjort, men at det skulle få et slikt utslag allerede i år, hadde vi ikke trodd.

Gjennom å ha elementer av jazz i museumskosertene tror Solli flere vil ønske å bli bedre kjent med musikksjangren.

-  Jazz er en mangfoldig musikksjanger og alle liker en eller annen form for jazz, mange er bare ikke klar over det, sier han.

En reise

Festivalsjefen er strålende fornøyd på festivalens nest siste dag.

- Det føles som om jeg har vært på en eneste lang fantastisk konsert. Det har vært en reise fra et musikalsk høydepunkt til et annet. Jeg vil si at hele programmet har vært knallbra fra A til Å, sier Solli.

Hans eneste bekymring er hvordan han skal klare å følge opp neste år.

- Men jeg tar fatt på oppgaven med glede, sier festivalsjefen og serverer den karakteristiske latteren sin.