Karpe Diem har solgt ut Oslo Spektrum, de er Norges mestselgende hiphop-artister noensinne (og blant norges mestselgende artister uansett sjanger), de har blitt kåret til Årets Spellemenn under Spellemansprisen og de har klart kunststykket å appellere til flere generasjoner. Og de er fortsatt sultne på å spille.

Spillekåte

Chirag Rashmikant Patel sier sier at spillegleden skinner gjennom. – De som kommer i kveld vil se at selv om vi har spilt sammen i 16 år, så er vi ikke mette, sier han. Duo-partneren hans Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid mener de bare blir mer og mer sultne.

Chirag utfyller: – Er man internasjonal stjerne så spiller man gjerne flere år i strekk på en turné. Vi er derimot på turne over en kortere periode, og så har vi ett til to års pause. Det er en fordel for publikum at vi ikke kommer utslitte hjem fra USA etter å ha vært oppvarmere for en eller annen superartist. Vi er derimot opplagte. Det vil Molde få oppleve i kveld!

Hip hop-festivalen i Molde

Karpe Diem har spilt i Molde flere ganger før, også da på Romsdalsmuseet. Dette er første gang de er hovedartist. De vil gå på scena etter Le Maitre og Ivan Ave.

Men de har en lengre musikalsk historie med Molde enn det. Under intervjuet drar jeg fram følgende verselinje fra låten ”Fly, baba” fra 2008:

To stykker av et lite stykke Norge

Fått så mye ros at vi trodde vi var Molde

Begge ser litt forundret ut. Chirag ser på Magdi. – Jeg tror det var din tekst. Magdi nikker. – Det var en tekst fra 2008. Det hadde jeg glemt. He he. Det var nok dette med at Molde er rosenes by. Man driver jo gjerne med ordspill i rap.

Ut av Oslo

Det viser seg at på midten av 2000-tallet, før duoens store gjennombrudd, reiste de til Molde for å opptre på en hiphop-festival kalt Ekte Dritt. – Da tok vi bussen fra Oslo og opp hit, sier Chirag. – Jeg tror vi tok den turen to ganger. Men da var da vi lærte at Molde er rosenes by.

– Vi visste ikke så mye om Norge før vi begynte å reise rundt i hele landet, sier Chirag.  – Noen Oslo-folk holder seg gjerne bare i Oslo, og drar utenlands om de skal reise. De tror at verdens navle er Youngstorget, og vi har fortsatt venner som tenker litt i de bander.

Magdi sier at det å reise så mye i Norge som de har gjort gjør dem priviligerte. – Da vi begynte å reise lærte vi veldig mye om byer, kallenavnene på byene og ikke minst om de ulike kulturene rundt i Norge. Vi har lært at det er mange måter å leve på, å tro på og oppføre seg på.

Og han konkluderer: – Og vi har fortsatt mye å lære!

Konsertstart er kl 17 i dag på Romsdalsmuseet!