Sofie (16) fra Vestnes spiller piano og har drømt om å oppleve en av de store stjernene. Nå står hun foran scena og venter på Elton John på Color Line stadion.

17.000 publikummere er ventet til den utsolgte konserten med Elton John and his band i Ålesund. Én av dem er Sofie Klokset (16) fra Vestnes. Den unge jenta har allerede gjort flere opptredener med piano og sang i hjemkommunen, blant annet i regi av Musikkens Venner og Rock on The Dock.

På konsert med mamma

- Jeg gleder meg veldig til Elton John. Han er jo en av de store stjernene. Dette blir den største konserten jeg har vært på, sier Sofie, som er på konsert med mamma Linn Hege Kjersem.

Your song. Sofie forteller at hun har vokst opp med musikkinteresserte foreldre, og at hun begynte å spille piano og synge for tre år siden. Nå får hun undervisning på kulturskolen i Vestnes.

- Jeg har ikke et veldig nært forhold til Elton John, men liker noen av sangene hans veldig godt. Favoritten er Your Song, forteller hun.

Hobby eller yrke

Om musikken i framtida blir hobby eller noe mer, er hun ikke sikker på.

- Men jeg kommer til å holde på med musikk på en eller annen måte.

På scena 20.30. Det regner lett på Color Line stadion i 20-tida. Supportband er Dagny og Foy Vance. Konserten er den største på Nordvestlandet noensinne, i følge arrangøren Momentium. Elton John er ventet å gå på scena kl 20.30.