Elton John spiller for 17.000 mennesker på Colorline stadion torsdag kveld. Publikum kan vente seg to og en halv time med alle de mest kjente låtene. Showet er ikke like glorete og påkostet som i tidligere år. Ingen dansere eller laserlys - men fullt fokus på sangene som har gjort ham til en av musikkens største superstjerner.

Øredøvende applaus

I Edinburgh dro han til med en politisk hilsen etter at skottene kritiserte EU-exiten.

"You're the only f***ing sensible people in the country," sa Sir Elton til øredøvende applaus fra skottene.

Låtlista er en gedigen Greatest Hits - ispedd noen låter fra det nye albumet "Wonderful Crazy Night".

Det starter gjerne med en instrumental piano før han drar i gang "The Bitch Is Back". Så går det slag i slag med låter som "Bennie and the Jets", "I Guess That's Why They Call It The Blues", "Philadelphia Freedom", "Daniel", "Goodbye Yellow Brick Road", "Saturday's All Right For Fighting", "Rocket Man", "Don't Let The Sun Go Down On Me", "Sad Songs", "I'm Still Standing". Ekstranumre har vært  "Candle in the Wind" og "Crocodile Rock".

Musikalsk storform

- I en alder av 69 er Elton Johns fysiske energi selvsagt ikke den samme som da han var ung, men musikalsk er han fortsatt i storform, skriver Daily Record som gir konserten 3 av fem stjerner.

The Guardian er mer imponert og gir 4 av 5 stjerner og skriver at Storbritannia trenger litt Elton John i disse dager.

Elton John har også spilt for et stort og entusiastisk publikum i Liverpool. Her slår anmelderen i Liverpool Echo til med 5 av 5  stjerner. Avisa er imponert over nivået, og i motsetning til Daily Record som ville ha mer show, var Liverpool Echo fornøyd med å slippe stadige kostymeskift, og forstyrrende effekter. Her får vi Elton John ved flygelet - og et solid band og solide vokalister.

Hedret Orlando-ofrene

I Liverpool hedret Elton John også minnet til dem som ble drept i Orlando, og han dedikerte "Don't Let the Sun Go Down on Me" til regnbuefarget kjærlighet.

25 låter sto på setlista, og det får vi kanskje i Ålesund også.