Hva får man når man setter sammen entusiastiske musikkelskere i Tomrefjord, profesjonelle musikere og egne solide sang- og musikkrefter? Svaret er en konsert som fikk publikum til å juble. Sommerkonsertene er kommet for å bli, konsertene denne gangen var blant de absolutt beste vi har opplevd, med spennvidde fra polsk samtidsmusikk til fyrrige salsarytmer.

Sommerkonsertene har eksistert i åtte år, i fem av disse åra har TrondheimSolistene vært faste gjester. Nivået på dette orkesteret kjenner alle.  De er kjent for sitt klassiske repertoar, men blir gjerne med på en svingende happening sammen med salsabandet Mambo Companeros. Da de spilte opp, kokte det i salen.

Tomrefjord har også mange dyktige sangere. Tre søsken Djupvik var på scena, der Knut Marius blant annet framførte «Frustrated Love» fra sitt nye album.  Hallvard og kona Stephanie sang kjente toner fra «Den glade enke». Bjørn Tomren, Ole Andreas Silseth, Karoline Tomren Utgård, Cecilie Djupvik, Øyvind Weiseth og Julia Fjærli bidro med solide innslag. En vokalist som tok publikum med storm, var den tyske kontratenoren Hagen Matzeit, både som solist aleine og sammen med andre. Sist men ikke minst må vi framheve Martin Bredin, både som dyktig konferansier og akkompagnatør.

Det kom mellom 400 og 500 publikummere på de to konsertene fredag og lørdag, noe Per Einar Tomren i Musikkens Venner er relativt godt fornøyd med. Arrangementet har et budsjett på rundt 200.000, da er det direkte imponerende å se hva man har fått til. Neste år er det bare å glede seg til ny sommerkonsert.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke.