Jorill Benjaminsen er for mange best kjent bak koppe-sangen «Vi veit ka som ska te» og oppfølgeren «To gull». Nå har Molde-supporteren slått til igjen. Denne gangen var det for å hedre Daniel Berg Hestad til testimonialkampen som ble arrangert i helgen.

- Jeg tenkte det hadde vært hyggelig å gi noe til Daniel på hans dag også. Denne sangen er til Daniel og skal være likestilt med en sang i en 50-årsdag, forteller Benjaminsen.

Mandag formiddag har videoen fått over 900 visninger på YouTube. Hederspersonen har også sett videoen.

- Daniel sendte meg en melding og takket kort tid etter den var lagt ut.

Skrev på flybillett

Det var på Solsiden i Trondheim hun satt da inspirasjonen kom. Jorill tenkte på 50-årsdagen hun skulle til på fredagen, men kom så på at det var en annen jubilant som skulle feires i helgen. Dagen etter var nemlig folkefest for Daniels testimonial. Inspirasjonen kom mens finansrådgiveren ventet på maten. Da tok hun det nærmeste hun hadde for å skrive.

- Låten ble skrevet på baksiden av flybilletten min midt i RBK-land, ler låtskriveren.

Låten hyller Berg Hestad sin karriere i Molde, og hvilken rolle han har spilt for både klubb og by.

Sammen med naboene Atle Braute og Vanja Braute forberedte Jorill en låt til ferdagens 50-årsdag. Så fortalte hun naboene om låten på flybilletten.

I sofaen til ekteparet Braute prøvde de ut sangen. Atle spilte gitar etter melodien som Jorill sang. Etter et par forsøk tok Atles kone opp mobilen og filmet.

- Vi øvde ikke mye, og det var meget spontant. Jeg kunne godt tenkt meg å øve litt mer på noen akkorder, men samtidig ble det jo en veldig fin, avslappet stemning over videoen, forteller Atle.

- Det er jo ikke noen produksjon dette her. Det er jo filmet med mobil, så kvaliteten på lyd og bilde blir jo deretter. Da blir listen litt lavere så det blir ikke så skummelt, forteller Jorill.

Hjelp av gode venner

Atle og kona Vanja er gode venner og naboer som har vært viktige for Jorill. Også i tunge tider.

- Atle og Vanja er gode venner av meg. De har stilt opp for meg i tunge tider. Atle spilte også i begravelsen til min mann. Så det er fint å få med slike gode støttespillere, sier Jorill.

- En helt for mange

Melodien til «Daniel» er inspirert av Halvdan Sivertsens «Charlie», men en lydhør Halvdan-fan kan kanskje høre at melodien ikke er helt korrekt til originallåten. Det er fordi Atle ikke var kjent med låten på forhånd.

- Jeg fant akkordene mens Jorill sang, så derfor er det ikke helt likt. All ære til Halvdan for låten, men jeg kjente ikke så godt til den. Så derfor ble ikke melodien lik originalen, forklarer gitaristen Atle.

Teksten var lett å skrive når Moldes største legende var inspirasjonskilden. Valget av tilhørende melodi falt også veldig naturlig for Jorill.

- Halvdan skrev denne til sin barndomshelt Charlie Chaplin. Den følelsen inspirerte meg, forteller tekstforfatteren.

- Ingen er større enn klubben, men Daniel er ikke langt unna! Den kapteinen og rollemodellen han har blitt er en inspirasjon. Han er en helt for mange!

Lover ikke mer sang

Jorill er glad i å skrive og synge, men jobber først og fremst i bank. Selv om hun allerede har skrevet tre låter så sier hun at det skal ikke bli en vane.

- Nå skal jeg ikke ta på meg å skrive fotballåter. Jeg er heldig å kjenne flinke musikere og de har hjulpet meg med mine spontane ideer.

- Jeg liker å kunne skrive tekst og å formidle, sier hun.