Raumarock videreutvikler seg, godt hjulpet av NSB på en side og midler fra GassROR på den andre.

– Nå har vi fått NSB med på sponsorlaget. De setter opp rocketog. Det hadde vi for noen år siden også, men da med midler fra et miljøfond, forteller festivalsjef Dag Inge Landbakk, og sier toget vil gå fra Oslo, med festivalartistene fra Razika blant passasjerene.

– De vil spille et par halvakustiske økter undervegs. Det blir stemning, tror festivalsjefen.

Miljøprofil

Markedssjef på Dovre- og Raumabanen, Terje Fossum vil at passasjerene skal få festivalstemninga allerede når de går på toget i hovedstaden.

– Jeg håper dette kan bli årlig, sier han.

– Raumarock har en miljøprofil, det har også NSB, og det er grunnen til at vi gjør dette, vi ønsker å samarbeide med gode krefter.

Akademi

I tillegg videreutvikler festivalen det de alt har prøvd noen tidligere år, da de blant annet har gitarkurs med kjente artister.

– Nå starter vi rett og slett et eget akademi. Vi har invitert alle kulturskoler i Romsdal til å melde seg på, og over halvparten er med, selv om det er midt i ferietid, forteller Landbakk. Midlene til akademiet har de fått av GassROR.

– 30-40 ungdommer fra 12 år har meldt seg på. Det er perfekt nå i starten vår, men vi ønsker å bli rockens Norway cup, sier Landbakk. I tillegg til kurs med musikere som Torstein Flakne og gitaristen til Petter Baarli, skal Norske Talenter-vinner, Odin Landbakk, festivalsjefens sønn snakke om øveteknikker og disiplin. Flere artister er spurt, og de har møtt stor velvilje så sant det passer med timeplanen for øvrig.

– Og det blir også plass til elever både på hovedscena og den lille scena, på konsert i gågata og kanskje på gamlehjem og barnehager om det er interesse for det, sier Landbakk. NSB er med på laget også her.

– Et tog settes opp til Bjorli der det vil bli forskjellige aktiviteter. Vi synes det er viktig å gi ungommen kulturell inspirasjon og vil så klart at de skal lære seg å like toget, sier Fossum.

– På Bjorli vil vi sette opp en konsert før vi drar ned igjen, forteller Landbakk, som

- Leve rocken

Ola Stavran er teamleder for akademiet, og skal sy sammen opplegg for overnatting og bespisning for ungdommene.

– At rockeungdom får etablere kontakt med likesinnende utover kommunegrensene   er veldig viktis, synes han.

Landbakk trekker fram festivalens samfunnsansvar for å «holde rocken i live»:

– Vi vil tviholde på det å være rockefestival. Tenk så deilig det har vært om det dukker opp en stjerne på himmlenen som kan si at han ble inspirert på Raumarockakademiet!

To-tre artister til

Festivalsjefen ser for øvrig fram mot sin fjerde festival. Han forteller at det etter hvert bil annonseres to nye bookinger, kanskje tre, med «godt kjente rockeband». At Norsk Tindesenter blir en en del av festivalområdet, er han også storfornøyd med.

– Det blir mye bedre enn i fjor og et strålende opplegg. Kaféområdet blir en del av festivalområdet og vi får kjempegod kapasitet, sier han.

– Og billettsalget?

– Vi pleier ikke være velsigna med stort forhåndssalg, fordi vi har hatt så voldsomt stor kapasitet. Det er i juli det starter, og så blir det fra 6 til 8000 publikummere hver gang.

Fra før er det kjent at Åge Aleksandersen & Sambandet, OnklP og De Fjerne Slektningene, Lissie, Oslo Ess, Postgirobygget, Stage Dolls , Odin Landbakk, Petter Baarli, Razika, Ingenting, Revolver Avenue og MOS også er klare for RaumaRock 2016.

RaumaRock 2016 markerer 15 år som festival og arrangeres 04.august til 07. august 2016. Weekendpass er i år utvidet til å gjelde fra torsdag til og med lørdag.