Countryartist, låtskriver og skuespiller Kris Kristofferson kommer til Molde for å holde konsert i Bjørnsonhuset 4. september. Dette er dagen etter at han fyller Oslo konserthus, og et par dager før han skal fylle Olavshallen i Trondheim. Det er Next Step og Rolf Bugge som sørger for at Norge får gjensyn med en av de to siste store amerikanske countrystjernene.

- Dette blir stort. Vi har jo hatt Willy Nelson i Molde tidligere, og nå kommer Kris Kristofferson. Jeg har hentet ham til Oslo og Bergen tidligere, og jeg synes det er stort å kunne presentere ham også i hjembyen min, sier Rolf Bugge til Rbnett.

Kristofferson og Nelson er de to siste fra supergruppa Highwaymen etter at Johnny Cash og Waylon Jennings er borte. I dag bor både Kristofferson og Willie Nelson den meste av tida på Hawaii, og begge er fortsatt aktive og gir ut ny musikk.

Holder koken

Gjennom selskapet Next Step har Rolf Bugge jobbet med Kristofferson siden 2001.

- Sjøl om han fyller 80 år 22. juni, holder han fortsatt koke på imponerende vis. Han er stadig ute og turnerer, sier Bugge.

En kjapp sjekk på artistens hjemmeside viser omfattende turnering rundt om i USA også i vår.

Me and Bobby McGee

80-årsdagen i juni feirer han med å gi ut albumet Cedar Creek Sessions - med opptak han gjorde i Austin, Texas for to år siden. Hit kom blant annet hans gode venninne Sheryl Crow for å delta på duetten "The Loving Gift" - en låt Kristofferson skrev til Johnny Cash. Han gjorde den til en hit sammen med kona June Carter.

Og det er som låtskriver han har sine aller største suksesser. Linja "Freedom's just another word for nothing left to lose" fra "Me and Bobby McGee" ble selve mantraet for hippiegenerasjonen i USA.

Kristofferson slo gjennom i 1970 da flere artister klatret til topps på hitlistene med hans sanger. Først da Sammi Smith gjorde sin versjon av "Help me Make It Through the Night" og deretter kom den legendariske Janis Joplin-versjonen av "Me and Bobby McGee", Johnny Cash med "Sunday Morning Coming Down", Ray Price med "For the Good Times" - og så gikk han til topps sjøl også da han sang "Why Me".

A Star is Born

Som skuespiller sikret han seg Golden Globe da han gjorde "A Star is Born" (1976) sammen med Barbara Streisand. Mange husker også "Convoy" (1978), og siden har han medvirket i en rekke filmer. For musikkinteresserte er også rollen hans som Billy the Kid i "Pat Garrett & Billy the Kid" en klassiker. Nyere kinogjengere husker ham kanskje best fra den norske barnefilmen Yohan.

Kris Kristofferson ble innlemmet i Songwriters Hall of Fame i 2006. Ti år seinere står han på scenen i Molde. Billettsalget starter tirsdag morgen.