Det er Per Steinar Orvik, mangeårig lokalpolitiker og tidligere medlem i Soknerådet, som fikk ideen.

- Bibelselskapet fyller 200 år i år, og vi hadde lyst til å markere det skikkelig. Det har aldri vært gjort før, men Soknerådet tente på ideen, så nå blir det lesing lørdag 28. mai fra kl. 11, sier Orvik.

- Hvor mange timer regner man det tar å lese hele Det Nye Testamentet?

- Det tar vanligvis 20 timer. Og vi vet hvor vi skal ende etter hver time, slik at vi kan følge med tidsskjemaet. Vi skal nok få fullført før gudstjenesten kl. 11 søndag, sier Orvik.

Trenger fortsatt lesere

Bibelmaratonet åpner lørdag med ordfører John Helge Gangstad og varaordfører Fritz Inge Godø. Disse skal også lese. Det samme skal prest Stein Barlaup, og hele Soknerådet og utvalg skal være med.

- Vi har en del lesere, men er fortsatt på jakt etter flere. Det er bare å melde seg! Vi trenger minst 44 stykker, slik at vi har to i timen, sier Orvik, og legger til at det er mulig for fremmedspråklige å lese på eget språk.

- Vi følger lesingen med overføring av teksten på storskjerm. Så hvis noen vil lese på spansk eller polsk, er det fint mulig, sier Orvik, og forteller at det også blir utstilling av gamle bibler på biblioteket; blant annet en bibel fra 1850-tallet.

Tidenes mest solgte bok

Orvik minner om at Bibelen er tidenes mest solgte bok.

- Den har blitt en av kulturs viktigste referanser. Både Jo Nesbø og Bruce Springsteen har et forhold til den, sier Orvik, som forsikrer at det blir utstrakt grad av kaffekoking og selvbetjent kafé i kirka siste helga i mai.