Konserten 19. juli med Chick Corea er utsolgt, og det blir ikke ekstrakonsert. I stedet kommer stjerneduoen Pat Metheny og Ron Carter.

De holder duokonsert samme kveld.

Dette er et helt nytt samarbeid, men bygger på Metheny og Charlie Hadens prosjekt, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

- Kjempespennende og kjempeeksklusivt. Vi er utrolig glade for å få Metheny og Carter til Molddjazz, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Pat Metheny var på Moldejazz også i 2001  - da som Artist in residence. Han var også i Molde i 2014 - men da ikke i jazzuka.

Cory Henry og prosjektet The Revival kommer også til Moldejazz. Henry er organisten fra Snarky Puppy.

- Mange har etterspurt orgelet i konsertsammenheng. Og her får de det, sier Solli.

Wadada Leo Smith og The Golden Quartet er tredje artist som blir sluppet i dag.

- En legende som var prioritert hos programkomiteen. Dette blir hans første konsert i Skandinavia noen gang, og den eneste han gjør her i sommer. En eksklusiv sak, sier Solli.

Moldejazz har tidligere lansert Branford Marsalis with Kurt Elling, Ane Brun, Joss Stone, Esperanza Spalding, Chick Corea, Lizz Wright, Jaga Jazzist, Trondheim Jazzorkester & Skrap, In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, Karpe Diem, Lemaitre, Lars Vaular, Skruk & Vårsøg med Sondre Bratland,  Kaja Draksler & Susans Santos Silva, Marilyn Mazur’s Shamania, Eyolf Dale’s Wolf Valley, Anna Högberg Attack, Building Instrument, Ivan Ave, Mutual Intentions, Driving Miles og Ola Kvernberg som Artist In Residence med prosjektene «Mechanical Fair», «Steamdome», «Porkotta» og «Kirsti, Ola og Erik».

Her er det Moldejazz sjøl skriver om artistene som ble lansert i dag:

"Pat Metheny / Ron Carter

Sist Pat Metheny spilte duo med kontrabass var det Charlie Haden som sto bak bassen, og de gjorde albumet «Beyond the Missouri Sky» som umiddelbart ble en bestselger med nedslagsfelt langt utover hardcore jazzfolk. Da duoen i 2001 besøkte Moldejazz fylte de storsalen i Idrettens Hus to ganger. Etter Hadens død i 2014 regnet mange med at tiden for gitar/bass-duo var over for Methenys del. Det var den heldigvis ikke. Nå har han alliert seg med selveste Ron Carter, bassisten som i mer enn femti år har vært en musikalsk bauta i samspill med folk som Miles Davis, Cannonball, Herbie Hancock og en røys andre stjerner – alle har de ønsket å spille med Carter.

Duo-konserten med Pat Metheny og Ron Carter kan bli en once-in-a-lifetime-opplevelse. Moldejazz-veteran Petter Pettersson betegner denne kvelden i Bjørnsonhuset 19. juli, som allerede har en utsolgt Chick Corea-konsert, som en «historisk Moldejazz-kveld».

Pat Metheny, gitarer - Ron Carter, kontrabass

Cory Henry – The Revival

Orgel-fenomenet Cory Henry er kjent fra Snarky Puppy, bandet som fikk sin norgesdebut på Moldejazz i 2014. Men han har også andre prosjekter på gang, og kommer til Molde med ett av disse, The Revival. Corys første orgelalbum «First Steps» ble innspilt i 2014, og havnet umiddelbart på toppen av Itunes’ jazzliste. Henry kombinerer jazz og gospel på Hammond B3-orgel slik ingen andre har gjort før ham. Vi møter en leken, utadvendt og virtuos musiker som får orgelet til å snakke, le, gråte og klage. En konsert med organisten Cory Henry er en medrivende opplevelse i dynamikk og følelser – utenfor det meste du noen gang har hørt tidligere. En ny jazzstjerne er i emning, og Moldejazz er først ute med å presentere ham i denne settingen her i landet.

Wadada Leo Smith - Golden Quartet

Trompetisten, komponisten og bandlederen Wadada Leo Smith er en gigant innen moderne amerikansk jazz. Han er attpåtil en av et kun fåtall jazzkomponister som har blitt nominert til den prestisjetunge Pulitzer-prisen i musikk (2013). Tross markant posisjon og høy stjerne blant et dedikert publikum så vel som hos kritikere, er han noe mindre kjent på disse breddegrader. En av grunnene til det kan være at han sjelden har spilt konserter i de nordlige delene av Europa. Når han nå endelig kommer til Norge og Moldejazz, vil det forhåpentligvis ikke bare føre til en minneverdig konsertopplevelse, men også en fornyet oppmerksomhet rundt Leo Smith og hans unike musikk, og et håp om flere konserter med ham i nær fremtid.

Golden Quartet, bandet Leo Smith har med seg til Moldejazz, er blant trompetistens lengstlevende prosjekter. Pianisten Anthony Davis har vært med hele tiden og bassist John Lindberg har også jobbet sammen med Leo Smith i flere år. Bak trommene finner vi briljante Pheeroan AkLaff. Musikken til Golden Quartet er gjerne inspirert av personer og hendelser i Civil Rights-bevegelsens historie i USA, fengslende musikk fremført i intrikat samspill mellom fire musikere av ypperste merke. Moldejazz er stolt av å være første i Skandinavia til å presentere dem."