SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland under årets Moldejazz.

- Etter suksessen med SKRUK & Oakland Interfaith Gospel Choir som solgte ut domkirka tre ganger i 2015 var det naturlig for Moldejazz å invitere SKRUK til å gjøre et nytt samarbeidsprosjekt i 2016. Det nye prosjektet har fått undertittelen «Hymner fra vest - salmer og sanger vi gjerne hører en gang til» og har blitt ved et samarbeid med Vårsøg og Henning Sommero. Når også folkekjære Sondre Bratland er med så ligger alt til rette for en ny suksess-konsert, sier festivalsjef Hans-Olav Solli i Moldejazz.

Samtidig med offentliggjøringen av kirkekonserten legger Moldejazz ut billetter til Ytre Suløens Jass-Ensemble, som spiller i New Perspiration Hall.

Moldejazz skriver dette om artistene som ble presentert i dag:

SKRUK & Vårsøg møter Sondre Bratland

SKRUK og Vårsøg ga i 1978 ut albumet "Av moll er du komen, til dur skal du bli", en samling av salmer og sanger til folketoner fra Møre og Romsdal, arrangert for SKRUK og Vårsøg av Henning Sommerro. Utgivelsen vakte sterke reaksjoner både i folkemusikk-kretser og i enkelte kirkelige kretser pga den uvante besetningen og at man her hadde koblet et «danseorkester» med et kor. Programmet ble nektet fremført både i Molde Domkirke og i Ålesund kirke. I 2016 vil nok mange smile av dette, men i 1978 var det ramme alvor. I ettertid har flere uttrykt at «Av moll er du komen, til dur skal du bli» har inspirert andre artister og arrangører som har gjort sine "nye" versjoner av gamle, gode melodier. På Moldejazz 2016 blir SKRUK og Vårsøg gjenforent, og man får høre både sanger fra «Av moll er du komen, til dur skal du bli», og ny-arrangerte sanger fra Henning Sommerro`s hånd. SKRUK og Vårsøg ser frem til denne gjenforeningen og ikke minst til å ha med folkekjære Sondre Bratland som gjest i programmet.

Ytre Suløens Jass-ensemble

Ytre Suløen, som bandet gjerne kalles i kortversjon, har holdt det gående i mer enn førti år. De seineste år har det riktignok vært en rekke utskiftninger i bandet og de nye medlemmene har bidratt til å fornye «Ytre Suløen-soundet» uten at de svikter bandets opprinnelige musikalske ide. Bandet gir oss en egen miks av tradisjonell New Orleans-jazz og mer kontemporære komposisjoner. Her får vi ragtime, gospel, litt karibisk musikk, blues og swing. z

Fyldig program

Fra før er det kjent at det blir to store kvelder på Romsdalsmuseet - den ene en jentekveld med Ane Brun, Joss Stone og Esperanza Spalding, og den andre med Ivan Ave, Karpe Diem og Lemaitre.

I tillegg er det klart for konserter med artister som Lizz Wright, Chick Corea, Branford Marsalis, Kurt Elling, Ola Kvernberg, Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud. Marilyn Mazur og Jaga Jazzist.